Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Elon Musk παραδέχτηκε πως είναι «χαλίφης»

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Elon Musk παραδέχτηκε πως είναι «χαλίφης»

ΝΕΑ

Ο Elon Musk παραδέχτηκε πως είναι «χαλίφης»

ΝΕΑ

Κατά τη διάρκεια μιας δίκης που διεξάγεται αυτή την περίοδο, ο Elon Musk παραδέχτηκε πως έλαβε αποφάσεις ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Ο μέτοχος της Tesla, Richard Tornetta, μήνυσε τον Musk και το Διοικητικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του, ήταν χειραγωγημένες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Musk χρησιμοποίησε την κυριαρχία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla για να υπαγορεύσει τους δικούς όρους σε κάθε περίπτωση λήψης σημαντικών αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Musk αποκάλυψε ότι έλαβε αποφάσεις που αφορούσαν στην Tesla, χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της κίνησής του να σταματήσει την αποδοχή πληρωμών σε Bitcoin λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk σημείωσε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla δεν ενημερώθηκε για ορισμένες δηλώσεις του ίδιου που αφορούσαν στη δυνατότητα επαναγοράς μετοχών. Ο μέτοχος της Tesla, Richard Tornetta, που προχώρησε τη νομική διαδικασία κατά του Musk και του Δ.Σ. της εταιρείας, υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε την επιρροή του για να υπαγορεύει τους όρους των εκάστοτε αποφάσεων, μια εκ των οποίων αφορούσε την πληρωμή αλλά και την παρουσία του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο δικηγόρος του Tornetta ισχυρίζεται ότι το πακέτο αποδοχών δημιουργήθηκε γύρω από εύκολους στόχους και δεν απαιτούσε από τον Musk να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται τα Tesla των 1.022 ίππων – Πότε τα παραλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες;
Σε λειτουργία το πρώτο κατάστημα Tesla στην Ελλάδα
Κάντε Zoom μέσα στο Tesla (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement