Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αθέμιτος ανταγωνισμός υπέρ της Tesla μέσα από το Twitter;

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αθέμιτος ανταγωνισμός υπέρ της Tesla μέσα από το Twitter;

ΝΕΑ

Αθέμιτος ανταγωνισμός υπέρ της Tesla μέσα από το Twitter;

ΝΕΑ

Εξαγοράζοντας το Twitter o Musk αποκτά και πολύ μεγάλη δύναμη. Όμως υπόσχεται ότι δεν θα την χρησιμοποιήσει υπέρ της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά deals των τελευταίων ετών. Η πολυσυζημένη εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση, όχι μόνο σε εμπορικό αλλά και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ένας από τους προβληματισμούς που απασχολεί πολλούς είναι ότι ο Musk θα χρησιμοποιήσει την δημοφιλή πλατφόρμα για να προωθήσει τις δικές του εταιρίες.

Κάτι για το οποίο έχουν εκδηλώσει αμέσως τους φόβους τους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, πολλές εκ των οποίων σταμάτησαν ήδη την διαφήμιση στο Twitter.

Advertisement
Advertisement

Εταιρίες όπως η GM, η Stellantis και η VW σταμάτησαν προσωρινά την διαφήμιση, περιμένοντας τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Twitter.

H Ford επίσης, η οποία δεν διαφημιζόταν και πριν στο Twitter, ξεκαθάρισε ότι περιμένει να αξιολογήσει την κατεύθυνση της πλατφόρμας κάτω από τη νέα ιδιοκτησία.

Βλέποντας αυτό το κλίμα δυσπιστίας, ο Musk σπεύδει να καθησυχάσει τις εταιρίας, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να δώσει αθέμιτο πλεονέκτημα στην Tesla μέσα από το Twitter.

Advertisement

H άμεση αντίδρασή του δείχνει ότι υπάρχει αρκετή ένταση στις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες δεν φαίνεται να τον εμπιστεύονται. Και μάλλον όχι άδικα, καθώς ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ο Musk έχει αποδειχτεί απρόβλεπτος και με διαρκείς εναλλαγές των θέσεών του.

Ο Musk υποσχέθηκε ότι θέλει να μετατρέψει το Twitter στην πιο αξιόπιστη διαφημιστική πλατφόρμα του κόσμου. Μένει να φανεί αν όντως θα το κάνει πράξη αυτό, ή αν -για άλλη μια φορά- αλλάξει τις αποφάσεις του μέσα σε μία νύχτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιές αλλαγές δρομολογεί ο Elon Musk στο Twitter;
Elon Musk: Το Twitter είναι το νέο «όπλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο
Πόσα δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του ο Elon Musk