Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σφοδρό ατύχημα με αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Αίγιο – Στο νοσοκομείο 2 αθλητές

Ελλάδα 2:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σφοδρό ατύχημα με αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Αίγιο – Στο νοσοκομείο 2 αθλητές

ΝΕΑ

Σφοδρό ατύχημα με αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Αίγιο – Στο νοσοκομείο 2 αθλητές

ΝΕΑ

Πλήρωμα από την Κρήτη που συμμετείχε σε ασφάλτινο αγώνα είχε σφοδρή έξοδο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταλήξει σε αυλή σπιτιού. Στο νοσοκομείο οι δύο αθλητές δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή τους…

Advertisement
Advertisement

Στην περιοχή του Αιγίου πραγματοποιήθηκε το ράλι σπριντ Αιγίου, ένας ασφάλτινος αγώνας ο οποίος προσμετρούσε τόσο για το κύπελλο ασφάλτινων αγώνων όσο και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστορικών. Στον αγώνα συμμετείχαν 42 αγωνιστικά πληρώματα που έπρεπε να καλύψουν δύο φορές την ειδική διαδρομή «Φτέρη».

Ωστόσο στο πρώτο πέρασμα σημειώθηκε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με ένα Citroen C2 και πλήρωμα τους Δημήτρη Τρακάκη και Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη. Το πλήρωμα από την Κρήτη είχε έξοδο σε ένα σημείο που ήταν επικίνδυνο και γνωστό σε όσους συμμετείχαν. « Σε αυτό το σημείο ξέραμε ότι έπρεπε να περάσουμε φυλαγμένα. Το είχαμε στις σημειώσεις μας» δήλωσε στο Newsauto, αγωνιζόμενος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του ενώ το σημείο αυτό είναι το ίδιο στο οποίο πριν από πολλά χρόνια είχε καταστρέψει ολοσχερώς ένα αγωνιστικό Ford Sierra ο Γιώργος Καιταζής.

Είχανε Άγιο…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αγνωστικό όχημα ξέφυγε της πορείας του, χτύπησε σε μία στέγη και κατέληξε σε αυλή σπιτιού ενώ χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν το γεγονός ότι έφυγε ο κινητήρας του οχήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αθλητές, όπου ο ένας εξ αυτών αρκετά σοβαρά (χωρίς να υπάρχει ανησυχία για την ζωή του), όπου μεταφέρθηκε και σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Είχανε Άγιο. Το roll cage έφτασε ελάχιστα εκατοστά από το κράνος του ενός αθλητή. Τόσο το roll cage όσο και το HANS (προστατευτικό που κρατάει τον αυχένα) έκαναν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα » δήλωσε πρώην αγωνιζόμενος στο Newsauto.

Όπως αποδείχτηκε το ατύχημα ήταν πολύ σκληρό όμως η πρόληψη στα θέματα και στον εξοπλισμό ασφαλείας έπαιξαν το ρόλο τους και δεν υπήρξαν χειρότερες καταστάσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού το μικρό αυτοκίνητο των 9.000 ευρώ
Τo ηλεκτρικό Range Rover έρχεται
Φέρτε πίσω τους διακόπτες…