Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φέρτε πίσω τους διακόπτες…

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φέρτε πίσω τους διακόπτες…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φέρτε πίσω τους διακόπτες…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όχι μόνο οι οδηγοί αλλά και οι σχεδιαστές αυτοκινήτων επιμένουν ότι η εμμονή με τις οθόνες πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας μπει για τα καλά πλέον στον αστερισμό των οθονών και των συστημάτων διασύνδεσης, είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι τα αυτοκίνητά μας έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα στον χειρισμό τους.

Και ενώ οι οθόνες αφής υποτίθεται ότι θα έλυναν το πρόβλημα, στην ουσία κάνουν τους περισσότερους να αναπολούν τους φυσικούς διακόπτες και την απλότητα στον χειρισμό.

Αν μάλιστα την γνώμη αυτή εκφράζει ο πρώην αρχισχεδιαστής της Apple, είναι προφανές ότι έχουμε φθάσει πλέον σε ένα σημείο που θα πρέπει οι εταιρίες να σκεφτούν από την αρχή την χρηστικότητα των οθονών και την κατάργηση των διακοπτών από τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ο Jony Ive δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από εμβληματικά προϊόντα της Apple, όπως ο πρώτος iMac, το iPod, το iPhone και το iPad. Έφυγε από την Apple το 2019 για να φτιάξει την δική του εταιρία, με την ονομασία LoveFrom μαζί με έναν άλλο γνωστό σχεδιαστή των Marc Newson.

Προφανώς ο Ιve έχει ξεκάθαρη γνώση για τις σχεδιαστικές τάσεις και η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία. Σε πρόσφατο συνέδριο δήλωσε ότι σύντομα οι εταιρίες αυτοκινήτου θα έρθουν αντιμέτωπες με την αυξανόμενη απαίτηση των καταναλωτών για να επαναφέρουν τους φυσικούς διακόπτες.

Advertisement

Κάλεσε επίσης τις εταιρίες να ξανασκεφτούν την στρατηγική τους για την κυριαρχία των οθονών, οι οποίες κάθε άλλο παρά πρακτικές αποδεικνύονται, ιδίως όταν γεμίζουν διαρκώς με περισσότερες δυνατότητες και πολλά νέα μενού για τον χειρισμό δεκάδων λειτουργιών.

Δεν γνωρίζουμε αν η φωνή του θα ακουστεί, μαζί με εκείνη άλλων σχεδιαστών μεγάλων εταιριών που επιμένουν ότι πρέπει να επανέλθουν κάποιοι βασικοί φυσικοί διακόπτες στα αυτοκίνητα.

Advertisement

Μάλλον δύσκολο να αλλάξει η τάση σύντομα, όμως όσο οι καταναλωτές επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως τελικά να καταφέρουμε να διασώσουμε μερικούς από αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έχουν μέλλον οι φυσικοί διακόπτες στα Audi;
Οι οθόνες αφής αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος
Είναι οι πολλές οθόνες μια περιττή και ανόητη μόδα;