Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2021: Seat Leon Plug-in hybrid & MO

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2021: Seat Leon Plug-in hybrid & MO

Mobility

Mobility 2021: Seat Leon Plug-in hybrid & MO

Mobility

Η Seat προτείνει δύο διαφορετικά οχήματα/λύσεις για τις καθημερινές σας μετακινήσεις. Το Leon Plug-in hybrid και το  MOeScooter.

Advertisement
Advertisement

Hatchback με sportive οδική συμπεριφορά ή ένα Scooter 125 κ.εκ. με το οποίο μπορείτε να ελίσσεστε στην πόλη;

 

Το μικρομεσαίο Seat Leon, αποκτά μεγάλο τεχνολογικό βάθος, χάρη στη δοκιμασμένη Plug-In Hybrid διάταξη δανεισμένη από την κορυφή του Volkswagen Group.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη πλευρά το έξυπνο και πλήρως ηλεκτρικό Seat MO eScooter 125 δίνει εξαιρετική ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις χωρίς να παράγει θόρυβο ή ρύπους.

Το Leon συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI (turbo με άμεσο ψεκασμό) 150 PS και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 115 PS.

Advertisement

Eίναι ενσωματωμένος στη μετάδοση μαζί με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η συνδυαστική ισχύς διαμορφώνεται στους 204 PS.

Ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας του Leon συνδυάζεται αρμονικά με το υβριδικό σύστημα και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του συνολικά τρία προφίλ κίνησης που τα επιλέγει από την οθόνη touch screen. Με 204 PS οι επιδόσεις είναι οι πολύ καλές που περιμένεις να είναι.

Advertisement

Σημαντικά μειωμένοι ρύποι

Η υβριδική λειτουργία του Leon Plug in Hybrid βασίζεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh προσφέροντας αυτονομία έως 64 km (σε κύκλο WLTP). Αρκεί η μέγιστη ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 140 km/h. Οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 25-30 g/km.

Advertisement

Το υβριδικό Leon είναι ένα από τα hatch που σε βάζουν στην… πρίζα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού πρόκειται για μία από τις πιο συμφέρουσες PHEV επιλογές που διατίθενται με υπέρπλήρη FR ή Xcellence εξοπλισμό. Ο συνδυασμός ηλεκτρικού ρεύματος και βενζίνης υπόσχεται, σύμφωνα με τη SEAT, να σας εξασφαλίσει μια αυτονομία της τάξης των 800 km.

Ισχυρό, ηλεκτρικό, αποδοτικό

Το MΟ eScooter είναι ισχυρό, αμιγώς ηλεκτρικό και, κυρίως, αποδοτικό. Προσφέρει 137 km αυτονομίας για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, καθώς και την όπισθεν προκειμένου να σταθμεύετε ακόμη και στα πιο στενά σημεία της πρωτεύουσας.

Η αφαιρούμενη μπαταρία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε συμβατική πρίζα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση και άλλων συσκευών. Η φόρτιση της απαιτεί περίπου έξι ώρες.

Το Seat MO είναι ισοδύναμο με ένα scooter κατηγορίας 125 cc, που σημαίνει ότι μπορείτε να το οδηγήσετε και με δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Είναι πλήρως ηλεκτρικό, έτσι για κάθε 100 km που διανύετε, το scooter καταναλώνει περίπου 5,84 kWh. Με τη μέση τιμή ανά kWh σε ώρες μη αιχμής να είναι περίπου €0,12 η χρήση του ηλεκτρικού scooter της Seatκοστίζει μόλις €0,70 ανά 100 km

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2021: Ηλεκτρικά ποδήλατα Bird
Mobility 2021: Hyundai Kona Electric & Tucson Plug in Hybrid
Mobility 2021: Segway