Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Seat MO eScooter

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Seat MO eScooter

Mobility

Mobility 2022: Seat MO eScooter

Mobility

Το έξυπνο και πλήρως ηλεκτρικό Seat MO eScooter 125 δεν παράγει ούτε θόρυβο, ούτε εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

Είναι ισχυρό, αμιγώς ηλεκτρικό και, κυρίως, αποδοτικό. Προσφέρει 137 km αυτονομίας για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, καθώς και την όπισθεν προκειμένου να σταθμεύετε ακόμη και στα πιο στενά σημεία της πρωτεύουσας. Επιταχύνει από 0-50 km/h σε 3,9” φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 95 km/h. Η αφαιρούμενη μπαταρία μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε συμβατική πρίζα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση και άλλων συσκευών. Η φόρτιση της απαιτεί περίπου έξι ώρες.

Το MÓ διαθέτει χώρο για δύο κράνη κάτω από το κάθισμα, ενώ μέσω του smartphone σας μπορείτε να βρείτε ακριβώς πού το παρκάρατε. Και με το «κοινόχρηστο» κλειδί σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε κάποιον φίλο να το πάρει. Το Seat MÓ είναι ισοδύναμο με ένα scooter κατηγορίας 125 cc, που σημαίνει ότι μπορείτε να το οδηγήσετε και με δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Είναι πλήρως ηλεκτρικό, που σημαίνει ότι θα ξοδέψετε λιγότερα στη συντήρηση (που αφορά σχεδόν αποκλειστικά τα ελαστικά και τα φρένα) εξοικονομώντας δηλαδή και από εκεί περίπου €225 τον χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Για κάθε 100 km που διανύετε, το scooter χρησιμοποιεί περίπου 5,84 kWh. Με τη μέση τιμή ανά kWh σε ώρες μη αιχμής να είναι περίπου €0,12 η χρήση του ηλεκτρικού scooter της Seat κοστίζει μόλις €0,70 ανά 100 km. Από την άλλη, ένα scooter εσωτερικής καύσης με τα ίδια χαρακτηριστικά καταναλώνει 4 lt/100 km. Έτσι με μια μέση τιμή βενζίνης στα €1,45 θα ξοδεύατε €5,80 ανά 100 km. Η μπαταρία έχει τέσσερα χρόνια εγγύηση και μετά από 500 κύκλους φόρτισης διατηρεί το 97% της απόδοσής της.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 7kWh
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 137 Km
0-50 km/h: 3,9’’

Advertisement

Στη Mobility υπάρχει δυνατότητα test ride του μοντέλου Seat MO eScooter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι αλλάζει για τις SEAT και Skoda;
Διαγωνισμός newsmoto: Ο μεγάλος νικητής παρέλαβε το SEAT Mo (+video)
Seat MÓ 125: Δοκιμές σε άμμο και χιόνι

Advertisement