Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

SEAT: Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT: Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

SEAT: Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ισπανικής μάρκας, Wayne Griffiths, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι προσιτό σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό – Καθ’ οδόν και το CUPRA Tavascan.

Advertisement
Advertisement

Στο λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης θα προχωρήσει η SEAT το 2025, το οποίο θα κοστίζει από 20.000 έως 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη SEAT, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο προς την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ, η τιμή του, θα το καθιστά προσιτό στο ευρύ αγοραστικό κοινό.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνέντευξης Τύπου του 2021, όπου παρουσιάστηκε το φιλόδοξο σχέδιο “Future Fast Forward”. Πρόκειται για το στρατηγικό πλάνο της μάρκας ώστε να ηγηθεί του εξηλεκτρισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία. Ακρογωνιαίος λίθος του εν λόγω σχεδίου είναι η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης στην Ισπανία, από το 2025.

Advertisement
Advertisement

 

«Θέλουμε να κατασκευάσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ισπανία από το 2025. Φιλοδοξία μας είναι να παράγουμε περισσότερα από 500.000 αστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στο Martorell για τον Όμιλο Volkswagen, αλλά χρειαζόμαστε μια σαφή δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της SEAT, Wayne Griffiths.

Το Future Fast Forward θα χρησιμεύσει, επίσης, ως κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ειδικά για τους νέους. Το έργο περιλαμβάνει τη SEATS.A. καθώς και τοπικές κυβερνήσεις, τεχνολογικά κέντρα και μεγάλες, μεσαίες και μικρές εταιρείες. Ένα σύνολο από 15 συμμετέχοντες, από τουλάχιστον 6 τομείς, υποστηρίζουν το σχέδιο: Aeorum, Antolín, Asti Mobile Robotics, Caixa Bank, Delta Vigo, Ficosa, Fisas Navarro, Gestamp, Iberdrola, Lithium Iberia, Mind Caps, Sayer Technologies, SEAT, Sesé και Telefónica.

Advertisement

Έρχεται και το CUPRA Tavascan

Advertisement

Εκτός από τα παραπάνω, ο Wayne Griffiths ανακοίνωσε ότι η CUPRA θα λανσάρει το Tavascan το 2024. Θα είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, μετά το CUPRA el-Born που θα λανσαριστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Το όνειρό μας θα πραγματοποιηθεί: το CUPRA Tavascan θα γίνει πραγματικότητα. Βασισμένο την πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης και του εξωτερικού το 2024», εξήγησε ο Griffiths.

Φέτος, η CUPRA θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Η πρόβλεψη της CUPRA είναι να διπλασιάσει τις πωλήσεις της και τον κύκλο εργασιών που το 2020 ανήλθε σε περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμές εξέλιξης για το νέο SEAT Arona
Δοκιμή: SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG
Δοκιμή: SEAT Arona 1.5 TSI EVO FR