Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τιμή ευκαιρίας το νέο Nissan Z στην Ιαπωνία!

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τιμή ευκαιρίας το νέο Nissan Z στην Ιαπωνία!

ΝΕΑ

Σε τιμή ευκαιρίας το νέο Nissan Z στην Ιαπωνία!

ΝΕΑ

Με αρκετά δελεαστική τιμή πώλησης ξεκινά η εμπορική πορεία του εκρηκτικού Z στην αγορά της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα το Nissan Z κοστίζει κάτι παραπάνω από 40.000 δολάρια, την ίδια στιγμή που ο ανταγωνισμός ζητά 16.000 δολάρια περισσότερα.

Το νέο Z εφοδιάζεται V6 twin turbo χωρητικότητας 3,0 λίτρων και αποδίδει 405 ίππους. Το πισωκίνητο μοντέλο θεωρείται από τους… τελευταίους πιστούς με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αυτή την κατηγορία και φιγουράρει στην αγορά της άπω ανατολής ως Fairlady Z.

Είδηση όμως δεν αποτελούν όλα τα παραπάνω, αλλά η τιμή πώλησης για την τοπική αγορά καθώς αυτό κοστίζει μόλις… 41.000 δολάρια και στην έκδοση με τον -μόνο διαθέσιμο- V6 κινητήρα και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το Z με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 9 σχέσεων είναι λίγο ακριβότερο, και πάλι ωστόσο τιμολογείται αρκετά πιο κάτω σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή του Toyota GR Supra.

Advertisement
Advertisement

Το GR Supra ζητά τα ίδια περίπου χρήματα (-2.000 δολάρια) για την έκδοση με δίλιτρο βενζινοκινητήρα 261 ίππων (αποκλειστικά αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων) και 57.000 δολάρια για την κορυφαία τρίλιτρη turbo -σε σειρά- GR Supra με απόδοση 388 ίππους. Ευκαιρία λοιπόν κατά κάποιο τρόπο για τους Ιάπωνες που καλούνται να αποκτήσουν την ιστορικής σημασίας Fairlady πριν περάσουμε στην ηλεκτρική εποχή της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με πάνω από 600 PS το καινούργιο Nissan GT-R
Το Nissan Z και σε έκδοση Nismo
Η Nissan θα φτιάξει Gigafactory μπαταριών στη Μ. Βρετανία έως το 2024