Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πάνω από 600 PS το καινούργιο Nissan GT-R

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πάνω από 600 PS το καινούργιο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Με πάνω από 600 PS το καινούργιο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Η πολυαναμενόμενη νέα γενιά του GT-R, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα, δεν θα διαφέρει σημαντικά με το υπάρχον μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το supercar μοντέλο της Nissan αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα στην παγκόσμια αγορά, καθώς από το 2007, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι και τώρα ουσιαστικά παραμένει χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές, εξαιρουμένων κάποιων αισθητικής φύσεως διαφοροποιήσεων.

Και ενώ η νέα γενιά (R36) ήδη βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών, πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι συγκριτικά με την υπάρχουσα R35 δεν θα αλλάζει ριζικά, τουλάχιστον στα μηχανικά μέρη. Πιο συγκεκριμένα, αναφορές στον τοπικό Τύπο επικεντρώνονται στον τομέα της σχεδίασης του εν λόγω μοντέλου, όπως στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Μάλιστα, το δεύτερο θα είναι σαφώς αναβαθμισμένο με την υιοθέτηση ψηφιακού πίνακα οργάνων, χωρίς να λείπει το νέο σύστημα infotainment και ο πλουσιότερος εξοπλισμός συστημάτων υποβοήθησης.  

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου GT-R θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα το εξελιγμένο για την περίσταση twin-turbo μοτέρ VR38DETT, της κορυφαίας έκδοσης Nismo, που θα αποδίδει ισχύ οριακά πάνω από 600 PS και 652 Nm ροπής. Φυσικά η δύναμη περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου. Παράλληλα, δεν θα λείπουν οι αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, όπως και στην ανάρτηση.

Δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο η Nissan θα συμμορφωθεί με τα νέα πρότυπα εκπομπών που έχουν κάνει πολλούς κατασκευαστές να δημιουργήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις μοντέλων, ή να έχουν προγραμματίσει να καταργήσουν αυτά που εφοδιάζονται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ακόμα και έτσι, δημιουργεί ερωτήματα κατά πόσον το νέο GT-R θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, όπου όλο και περισσότερες χώρες δεσμεύονται να απαγορεύσουν εντελώς τις πωλήσεις οχημάτων με θερμικούς κινητήρες.

Advertisement

Τέλος, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η νέα, αναβαθμισμένη γενιά του GT-R θα κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2023, χωρίς όμως κάποια επιβεβαίωση από την εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Nissan Z και σε έκδοση Nismo
Πως έφθασε τους 720 PS ο V6 του Nissan GT-R50 by Italdesign; (+video)
Θα αγοράζατε αυτό το “χρυσό” Nissan GT-R; (video)