Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε μια ενιαία πλατφόρμα τα περισσότερα μελλοντικά EV του VW Group

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε μια ενιαία πλατφόρμα τα περισσότερα μελλοντικά EV του VW Group

ΝΕΑ

Σε μια ενιαία πλατφόρμα τα περισσότερα μελλοντικά EV του VW Group

ΝΕΑ

Τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου Volkswagen θα μοιράζονται στο μέλλον μια ενιαία πλατφόρμα, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η γερμανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης πολυμέσων της αυτοκινητοβιομηχανίας, το αφεντικό της VW Herbert Diess αποκάλυψε ότι η επικείμενη πλατφόρμα Scalable Systems (SSP) της εταιρείας θα αντικαταστήσει τελικά τις υπάρχουσες MEB και PPE, ξεκινώντας με το Project Artemis της Audi που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2024 ή το 2025.

Αυτή η νέα πλατφόρμα εξελίσσεται μέσω του Project Trinity της Volkswagen, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό sedan που αναμένεται να δούμε το 2026. Ο Diess πρόσθεσε ότι η κοινή χρήση πλατφόρμας θα επιτρέψει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας. Η πλατφόρμα SSP θα βασίζεται όπως όλα δείχνουν στην τεχνολογία των πλατφορμών MEB και PPE.

«Η πλατφόρμα SSP θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες πλατφόρμες για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Diess. «Η εκκίνηση θα ξεκινήσει με το Artemis σε τουλάχιστον τρία χρόνια από τώρα. Ουσιαστικά έχουμε την εξέλιξη της πλατφόρμας MEB με σκοπό την βελτίωση του κόστους και την τυποποίηση της μπαταρίας, η οποία συμβαδίζει με μια νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική που παρέχει περισσότερη υπολογιστική ισχύ στα οχήματα. Η SSP θα είναι τελικά η μοναδική ραχοκοκαλιά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας το επόμενο διάστημα”, τόνισε με έμφαση.

Advertisement
Advertisement

Ο Diess είπε ότι ο σχεδιασμός τύπου skateboard των νέων ηλεκτρικών πλατφορμών παρέχει «μεγάλη επεκτασιμότητα», προσθέτοντας ότι η τρέχουσα «διαφοροποίηση τους λόγω πολλών διαφορετικών τύπων μετάδοσης δεν είναι πλέον πρόβλημα».

«Οι πλατφόρμες της Volkswagen αποτελούν ένα σημαντικό δομικό στοιχείο της επιτυχίας της και οδηγούμε την πλατφόρμα πλέον σε ένα νέο επίπεδο. Παρέχοντας ισχυρές ενοποιημένες πλατφόρμες, οι εταιρίες μας μπορούν να απελευθερώσουν πια όλες τις δυνατότητες και τις συνεργίες τους”.

Advertisement

Τουλάχιστον 27 νέα μοντέλα από το VW Group θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα MEB μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, ενώ το τελευταίο μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE και αναπτύχθηκε από τις Audi/Porsche είναι η ηλεκτρική Macan.

Διαβάστε επίσης:
Γιατί ήρθαν σε διαμάχη η JLR με το Group VW;
Το Group VW σκέφτεται σοβαρά την πώληση της Lamborghini
Νέες επενδύσεις από το Group VW για τα ηλεκτρικά

Advertisement