Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Νέες επενδύσεις από το Group VW για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες επενδύσεις από το Group VW για τα ηλεκτρικά

Fleet Cars

Νέες επενδύσεις από το Group VW για τα ηλεκτρικά

Fleet Cars

Οι γραμμές παραγωγής του Ανόβερο, του Έμντεν και του Τσατανούγκα, θα αναβαθμιστούν με τα 2.200 νέα ρομπότ που έχει ήδη παραγγείλει η Volkswagen για να τονώσει την παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων που συναρμολογούν τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανεβάζει ρυθμό στις διαδικασίες της μεταμόρφωσής της για την εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας, κάνοντας μια σημαντική παραγγελία για ρομπότ για τις γραμμές παραγωγής της.

Με τα 2.200 νέα ρομπότ θα αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων στο Έμντεν, στο Ανόβερο και την Τσατανούγκα, καθιστώντας τα πρωτοπόρα σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας. Η Volkswagen έχει παραγγείλει περισσότερα από 1.400 ρομπότ από την Ιαπωνική FANUC για τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Τσατανούγκα των ΗΠΑ και στο Έμντεν, ενώ για τα επαγγελματικά μοντέλα (που επιλαμβάνεται η Volkswagen Commercial Vehicles) έχουν παραγγελθεί επιπλέον 800 ρομπότ για το εργοστάσιο στο Ανόβερο από την Ελβετική ABB. Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή αμαξώματος και τη συναρμολόγηση μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Τα τρία εργοστάσια προετοιμάζονται επί του παρόντος για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας πολύ προηγμένες εγκαταστάσεις. Από το 2022, το ID.4 πρόκειται να παραχθεί στο εργοστάσιο της Τσατανούγκα και σε αυτό του Έμντεν. Από τη γραμμή παραγωγής του Ανόβερο, αναμένεται η έκδοση παραγωγής του BUZZ. Συνολικά, ο Όμιλος VW σχεδιάζει να επενδύσει 33 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024 με σκοπό να γίνει ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην ηλεκτροκίνηση.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Πόσο κοστίζει το νέο VW ID.4 στην Ελλάδα;

Αποκάλυψη για το VW Taos

Advertisement

Newsauto EXECUTIVE: Nέο Volkswagen Golf