Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Group VW σκέφτεται σοβαρά την πώληση της Lamborghini

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Group VW σκέφτεται σοβαρά την πώληση της Lamborghini

ΝΕΑ

Το Group VW σκέφτεται σοβαρά την πώληση της Lamborghini

ΝΕΑ

Οι φήμες για την πιθανή πώληση της Lamborghini από τον όμιλο Volkswagen ξεκίνησαν πέρυσι. Τότε, που στις αρχές του περασμένου μήνα, συζητήθηκε η πτωτική πορεία της Lamborghini. Τώρα που βρισκόμαστε;

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Group Herbert Diess σχολίασε επίσημα το θέμα. Το Bloomberg αναφέρει ότι ο γερμανικός γίγαντας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζει όλες τις ιταλικές μάρκες- Lamborghini, Ducati και ItalDesign – προς πώληση, αν φυσικά κατατεθεί η κατάλληλη πρόταση. Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, αλλά η VW θέτει τις βάσεις σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει.

“Ας πούμε, το φέρνουμε σε μια νομική δομή όπου θα μπορούσαμε να δράσουμε”, δήλωσε ο Diess. “Είναι πιθανώς λίγο πιο αργή διαδικασία”, είπε, αλλά “είναι στην ατζέντα μας.” Η Fiat Chrysler Automobiles ξεκίνησε με επιτυχία τη Ferrari το 2016 και η VW, μεταξύ άλλων, παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά.

Η Aston Martin, για παράδειγμα, είδε τους αριθμούς να παίρνουν τον κατήφορο το προηγούμενο διάστημα. Η VW άρχισε να συζητά ήσυχα μια πιθανή πώληση της Lamborghini μαζί με μερικές άλλες εξειδικευμένες μάρκες της το 2016, μετά το σκάνδαλο Dieselgate.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο συνειδητοποίησε ότι ίσως χρειαστεί να γίνει μια μικρότερη εταιρία βελτιώνοντας τη συνολική δομή της. Η Bugatti, μια άλλη εξαιρετικά εξειδικευμένη μάρκα της VW, θα μπορούσε να αλλάξει χέρια με τον Rimac Automobili της Κροατίας να αναλάβει τον πιθανό έλεγχο, αν και η VW πιθανότατα δεν θα εκχωρήσει εντελώς τα δικαιώματα. Αλλά σε αντίθεση με την Aston Martin, η Lamborghini είναι σε εξαιρετική θέση για ένα spin-off.


Η Urus ήταν το best-seller της μάρκας πέρυσι και θα είναι ξανά φέτος. Τα άλλα δύο μοντέλα, η Huracan Evo και η γερασμένη Aventador S συνεχίζουν να πωλούνται καλά στην κατηγορία supercar. Όπως και με τη Bugatti, είναι αμφίβολο η VW να επιθυμεί ένα ολοκληρωτικό διαζύγιο με την Lamborghini, επειδή η τελευταία παραμένει υπό προϋποθέσεις μια κερδοφόρα και ισχυρή μάρκα.

Εάν ο όμιλος καταφέρει να επιτύχει πολλές διαρθρωτικές αλλαγές εστιάζοντας σε βασικές μάρκες όπως η Volkswagen, η Audi και η Porsche, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι το Group θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει την αξία του στα 237 δισεκατομμύρια δολάρια, πλησιάζοντας τα 400 της Tesla. Η τελική απόφαση σχετικά με το μέλλον της Lamborghini και τους Ιταλούς συμπατριώτες της ίσως συμβεί μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lamborghini Huracan Spyder την… είδε υποβρύχιο (+video)

Advertisement

Να γιατί πρέπει να έχει Lamborghini η αστυνομία… (+video)

Lamborghini Urus: Το Kυνηγητό (video)

 

Advertisement