Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε επιδότηση άνω του 1 δισ. ευρώ υπολογίζει η Tesla

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε επιδότηση άνω του 1 δισ. ευρώ υπολογίζει η Tesla

ΝΕΑ

Σε επιδότηση άνω του 1 δισ. ευρώ υπολογίζει η Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο μπαταριών κοντά στο Βερολίνο υπολογίζοντας όμως να λάβει και κρατικές επιδοτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα αποφασίσει η γερμανική κυβέρνηση όσον αφορά το ύψος της επιδότησης που θα δώσει στη Tesla για το εργοστάσιο μπαταριών το οποίο έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει κοντά στο Βερολίνο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον Ιανουάριο ένα πλάνο που περιλαμβάνει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας στην Tesla, τη BMW κ.ά, για να ενθαρρύνει την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και να βοηθήσει τις χώρες-μέλη να μειώσουν τις εισαγωγές από την ηγέτιδα της βιομηχανίας του κλάδου, την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters η έγκριση της ΕΕ για το έργο Ευρωπαϊκής Καινοτομίας για Μπαταρίες, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εταιρείες, είναι συνέχεια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μπαταρίες, με στόχο την υποστήριξη της βιομηχανίας κατά τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο μπαταριών της στο Γκρούνεχαϊντ κοντά στο Βερολίνο για να συμπληρώσει τη σχεδόν ολοκληρωμένη μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ίδια τοποθεσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Tagesspiegel το ασυνήθιστα μεγάλο ύψος επένδυσης σημαίνει ότι η Tesla μπορεί να υπολογίζει σε κρατικές επιδοτήσεις της Γερμανίας ύψους 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ το Business Insider αποκάλυψε ότι η Tesla θα λάβει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τη Γερμανία για τη δημιουργία του εργοστασίου μπαταριών κοντά στο Βερολίνο.

Advertisement

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το ποσό, καθώς, οι συνομιλίες με την αυτοκινητοβιομηχανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι μια τελική απόφαση είναι πιθανή πριν από το τέλος του έτους.

Πάντως ο Elon Musk είχε δηλώσει στα social media πως ελπίζει πως τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο ή λίγο αργότερα στο εργοστάσιο του Γκρούνεχαϊντ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla στελεχώνει το εργοστάσιο της στην Γερμανία
Ιούλιος: Μηδενικές οι πωλήσεις της Tesla στην Ελλάδα
Ένοχη η Tesla στη Νορβηγία – Αποζημίωσε 30 κατόχους Model X και Model S