Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εν’ μέσω πανδημίας η Γερμανία δίνει στην Tesla 1 δισ. ευρώ

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εν’ μέσω πανδημίας η Γερμανία δίνει στην Tesla 1 δισ. ευρώ

ΝΕΑ

Εν’ μέσω πανδημίας η Γερμανία δίνει στην Tesla 1 δισ. ευρώ

ΝΕΑ

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά, ενώ αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης, ευρωπαϊκής προσπάθειας για αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Κρατική επιχορήγηση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να λάβει η Tesla από τη Γερμανία για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, που επικαλείται το Business Insider, η Γερμανία έχει εγκρίνει την κρατική ενίσχυση προς τον αμερικανικό κολοσσό, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα προέρχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, και δευτερευόντως από την περιφερειακή πολιτεία του Βρανδεμβούργου, όπου και θα βρίσκεται το εργοστάσιο.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν διέψευσε τις φήμες, επισήμανε, ωστόσο, πως δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του ποσού που θα χορηγηθεί στην αμερικανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται, η είδηση της κρατικής επιχορήγησης της Tesla έχει οδηγήσει… στα σχοινιά κάποιους ηγέτες της γερμανικής βιομηχανίας. Οι τελευταίοι εναντιώνονται στην πρωτοβουλία της χώρας να παρέχει οικονομική βοήθεια σε μια εταιρεία, η μετοχή της οποίας βρίσκεται στα ύψη και ο Διευθύνων Σύμβουλός της συνιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο παγκοσμίως.

 

Advertisement

 

Ώθηση στην ευρωπαϊκή παραγωγή μπαταριών – Φρένο στην Κίνα

Advertisement

Σημειώνεται, πως την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση «άναψε το πράσινο φως» στην παροχή κρατικής ενίσχυσης ύψους 2,9 δισεκ. ευρώ σε εταιρείες όπως η Tesla, η BMW και η Fiat Chrysler, παρέχοντάς τους χείρα βοηθείας στην ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χρηματοδότηση θα «μοχλεύσει» περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις τριπλάσιας αξίας, εκτοξεύοντας το συνολικό ποσό στα 9 δισεκ. ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση των εταιρειών με φόντο την ανάπτυξη μπαταριών αποσκοπεί στη μείωση των εισαγωγών από την Κίνα, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί ηγέτιδα δύναμη.

Advertisement

Η δραστηριοποίηση της Tesla στη Γερμανία

Σε εξέλιξη, παράλληλα, βρίσκεται και το πρότζεκτ δημιουργίας του εργοστασίου της Tesla στο Gruenheide, το οποίο θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους. Στόχος είναι να παράγονται 500.000 μονάδες ετησίως.

Μάλιστα, είχε προκύψει πρόβλημα στη διαδικασία έγκρισής του από τις τοπικές αρχές, με πολλούς πολίτες να αντιτίθενται στην αποψίλωση των δασών και να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πόσιμου νερού που ενδέχεται να επιφέρει η δημιουργία του εργοστασίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 2020

Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

Ελλάδα: Έως και 4.000 ευρώ πληρώνουν εταιρείες ΙΧ σε influencers