Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ξεχωριστή Ferrari Testarossa που πωλείται

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο ξεχωριστή Ferrari Testarossa που πωλείται

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ξεχωριστή Ferrari Testarossa που πωλείται

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία από τις πιο καλοσυντηρημένες Ferrari Testarossa που θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα. Και δεν θα πιστεύετε πόσα χιλιόμετρα έχει γράψει στο κοντέρ της…

Advertisement
Advertisement

Προς δημόσια πώληση θα διατεθεί σε μερικές μέρες μία πολύ ξεχωριστή Ferrari Testarossa η οποία είναι κατά βάση… καινούρια και δεξιοτίμονη, πράγματα που την κάνουν ό,τι πιο μοναδικό υπάρχει σε παλιά Ferrari. Ας μάθουμε όμως το γιατί.

Αρχικά, η συναρπαστική σε εμφάνιση και απόδοση Ιταλίδα που έγραψε τη δική της ιστορία στον κόσμο της αυτοκίνησης, διαθέτει έναν V12 κινητήρα των 5,0 λίτρων ο οποίος έχει γωνία 180 μοιρών στον κύλινδρο και αποδίδει 390 ίππους. Με αυτά τα νούμερα, η τελική της συγκεκριμένης Ferrari αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τα «βράγχια» στο πλαϊνό μέρος της Testarossa για όσους δεν θυμούνται, προσδίδουν μία σημαντική τεχνική λειτουργία στο ιταλικό supercar. Έχουν τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να κατευθύνουν τον καθαρό αέρα στις πλαϊνές εισαγωγές.

Το ντιζάιν της Testarossa είχε αναλάβει τότε η δημοφιλής Pininfarina, γεγονός που έχει διατηρήσει τη σχεδίασή του αιώνια στη μνήμη του κοινού, παρά το γεγονός ότι οι αεροτομές απέχουν. Σε τί διαφέρει όμως αυτή η Testarossa από οποιαδήποτε άλλη και θα δημοπρατηθεί;

Οι μεγάλες ιδιαιτερότητες

Η συγκεκριμένη Ferrari Testarossa έχει «γράψει» στο κοντέρ της μόλις… 161 χιλιόμετρα, ενώ ο μερικός χιλιομετρητής έχει μηδενιστεί μόλις μία φορά και από τότε έχει σημειώσει 39,8 χιλιόμετρα.

Advertisement

Κατανοεί εύκολα λοιπόν κάποιος πως δεν πρόκειται για μία Ferrari που την βρίσκεις εύκολα, αλλά για κάτι πραγματικά μοναδικό, αφού μιλάμε για ένα θρυλικό σπορ αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80 το οποίο μοιάζει σα να βγήκε από το εργοστάσιο στο Μαρανέλο… χτες!

Advertisement

«Πώς γίνεται όμως αυτό;» αναρωτιέται εύλογα κάποιος. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών που θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση, ο πρώην κάτοχος αυτής της Testarossa είχε αποθηκευμένο και ακούνητο το αυτοκίνητο για 30 χρόνια!

Πέραν αυτής της πολύ ξεχωριστής περίπτωσης, πρόκειται για μία Testarossa δεξιοτίμονη. Το εργοστάσιο του Μαρανέλο δεν συνηθίζει να κατασκευάζει δεξιοτίμονες Ferrari, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο το κατασκεύασε 438 φορές έτσι, ώστε να το εξάγει στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Στο σύνολο, η ιταλική εταιρεία κατασκεύασε 7.177 Testarossa τη δεκαετία του 1980.

Η επική αυτή Ferrari θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στο Λονδίνο στις 4 Νοεμβρίου και θα κοστίσει σε όποιον επιθυμεί να το αποκτήσει από 173.000 έως 230.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ναι, συμβαίνει και στη Ferrari!
Η αναβίωση της Ferrari Testarossa περνάει μέσα από την Daytona SP3
Παρατημένη αξίζει μια περιουσία…