Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σας θυμίζει κάτι αυτό το ηλεκτρικό κουπέ που ζυγίζει κάτω από τόνο;

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σας θυμίζει κάτι αυτό το ηλεκτρικό κουπέ που ζυγίζει κάτω από τόνο;

Mobility

Σας θυμίζει κάτι αυτό το ηλεκτρικό κουπέ που ζυγίζει κάτω από τόνο;

Mobility

Το coupe της Watt Electric Vehicle Company (WEVC) είναι το «αντίδοτο» στα ηλεκτρικά supercars με τις εξωφρενικές αποδόσεις ισχύος και τις super επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία Watt Electric Vehicle (WEVC) με έδρα την Κορνουάλη, έχει εξελίξει μια πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα.

Την πλατφόρμα αυτή, σε πρώτη φάση την προσέφερε σε αυτοκινητοβιομηχανίες για να εξελίξουν ηλεκτρικά, ενώ τώρα βλέπουμε την αμιγώς δική της «προσπάθεια» για ένα sport ηλεκτρικό μοντέλο. Με την ονομασία «Coupe», το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα από τα 21 της Launch Edition, που θα είναι διαθέσιμα με τιμή 95.000 ευρώ. Στην τελική του μορφή το αυτοκίνητο αναμένεται να αποκαλυφθεί αυτό το καλοκαίρι και στη συνέχεια το πλάνο της εταιρείας είναι να ξεκινήσει η παραγωγή στην έδρα της WEVC στην Κορνουάλη από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους πελάτες της εταιρείας στις αρχές του 2022. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια το διθέσιο με την κίνηση στους πίσω τροχούς μοντέλο, «είναι ένα συναρπαστικό, πραγματικά sport αυτοκίνητο που βάζει τον οδηγό πρώτο, έχοντας ως κύριο γνώμονα τα δυναμικά χαρακτηριστικά στην οδήγηση».

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως η κατανομή του βάρους είναι η ιδανική ανά άξονα (50/50) και συνολικά το Coupe ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Μάλιστα, με αυτά τα δεδομένα βάρους και μεγέθους, οι 160 ίπποι είναι αρκετοί για να μπορεί το αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 40kWh αναμένεται να είναι αυτή που θα τροφοδοτεί με ενέργεια τον κινητήρα, προσφέροντας αυτονομία 370 χιλιομέτρων. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς και οι τροχοί έχουν «γήινη» διάμετρο 16 ιντσών, με ελαστικά που έχουν «γεμάτο» προφίλ (60). Όλα τα παραπάνω στοιχεία συναινούν στην ευχάριστη οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου την οποία επικοινωνεί ως πλεονέκτημα του μοντέλου η εταιρεία. Όσο για τη σχεδίασή που παραπέμπει σε Porsche 356,  η WEVC ισχυρίζεται πως «όλες οι εξωτερικές επιφάνειες έχουν διαμορφωθεί με συγκεκριμένο τρόπο για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης».

Διαβάστε ακόμα:
Mια Porsche 356 “χτισμένη” πάνω σε 911 SC (render)
Ένας αγώνας ως την Ανταρκτική για καλό σκοπό (VIDEO)
H Porsche 356 του Walter Rohrl έχει κινητήρα από 911 Turbo