Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ένας αγώνας ως την Ανταρκτική για καλό σκοπό (+video)

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας αγώνας ως την Ανταρκτική για καλό σκοπό (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένας αγώνας ως την Ανταρκτική για καλό σκοπό (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μια 64χρονη γυναίκα αγωνίζεται με μια Porsche σε ένα πανηπειρωτικό αγώνα ράλλυ, (θα φτάσει ως την Ανταρκτική), για να συγκεντρώσει χρήματα για μία αποστολή.

Advertisement
Advertisement

Η Renee Brinkerhoff αγωνίζεται με μία Porsche 356A του 1956 για καλό σκοπό.

Η κα Brinkerhoff είναι μια 64χρονη μητέρα δύο παιδιών που συμμετέχει στο World 35 Rally Tour. Οδηγεί μία Porsche, με την οποία έχουν  την ίδια ηλικία, ως την Ανταρκτική σε μια διοργάνωση η οποία αναμένεται να τερματίσει στις αρχές του επόμενου έτους. Η Renee Brinkerhoff ξεκίνησε τους αγώνες με κλασικά αυτοκίνητα στα 56 της χρόνια και από τότε γοητεύτηκε πολύ από αυτούς. Έτσι συνδύασε το χόμπι της με μία αποστολή την συγκέντρωση χρημάτων για να διεξαχθούν ενέργειες και να ευαισθητοποιηθούν όσοι την παρακολουθούν για το τέλος της εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών.

Advertisement
Advertisement

Η Brinkerhoff  με την Porsche 356A του 1956 συμμετέχουν στο World 35 Rally Tour του Project 356, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα έχει διανύσει 32.186 χλμ σε κάθε ήπειρο. Το τελευταίο σκέλος της περιοδείας θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους και η 64χρονη θα έχει κάνει δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ: Αυτό της πρώτης γυναίκας που αγωνίστηκε στον πάγο της Ανταρκτικής και ένα ρεκόρ ταχύτητας εδάφους σε μια λωρίδα μπλε πάγου. Για την πρώτη προσπάθεια η ομάδα της, Valkyrie Racing, θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον polar adventurer Jason De Carteret, ο οποίος έχει ήδη χαρτογραφήσει 573 χλμ της διαδρομής.

Το τελευταίο κομμάτι θα πραγματοποιηθεί στον Union Glacier σε μία διαδρομή 356 μιλίων. (περίπου 573 χλμ), με τον μεγάλο αντίπαλο να είναι ο καιρός και οι απότομες αλλαγές του. Αυτή την στιγμή η Porsche δέχεται μετατροπές για κίνηση σε πάγο με ηλιακούς συλλέκτες, ερπύστριες και μια «crevasse bar/προστατευτική μπάρα για να μην πέσει σε κρυμμένες ρωγμές στον πάγο». Οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο και στη συνέχεια, η Porsche θα σταλεί στη Χιλή με πλοίο και μετά στη Ανταρκτική με αεροπλάνο.

Advertisement

Το Project 356 World Rally Tour και η συμμετοχή της Brinkerhoff ξεκίνησε το 2013 και έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 200.000 δολάρια. Ο τελικός στόχος είναι να συγκεντρωθεί 1 εκατομμύριο δολάρια, με όλα τα κεφάλαια να διατίθενται σε διάφορες ομάδες βοήθειας όπως το Ίδρυμα HAART στην Κένυα και το The Exodus Road στο Κολοράντο. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, η Brinkerhoff θα κρατήσει την Porsche, παρόλο που της έγινε προσφορά να την βάλει σε μουσείο.

Advertisement

«Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι» , δήλωσε η Brinkerhoff στο κανάλι Fox και πρόσθεσε: «Είναι ένα αυτοκίνητο που πρέπει να το οδηγούμε να συμμετέχει σε νέες περιπέτειες και να σπάσει περισσότερα ρεκόρ. Οπότε δεν μπορώ να το φανταστώ να είναι έκθεμα σε μουσείο».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Η Porsche 356 του Walter Röhrl διαθέτει κινητήρα 911 Turbo

Μια Porsche 356 B αποκαθίσταται με διαφορετικό τρόπο…

H Porsche Boxster που μοιάζει σαν 356 Speedster