Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Watt eCV1, όπως Tesla Semi

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Watt eCV1, όπως Tesla Semi

ΝΕΑ

Watt eCV1, όπως Tesla Semi

ΝΕΑ

H Watt Electric Vehicle Company (WEVC) συνεχίζει την επιχειρηματική πορεία της στη δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή τη φορά έβαλε στόχο στη εξέλιξη και παραγωγή ενός επαγγελματικού μοντέλου αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η Watt Electric Vehicle Company είναι μια νεοφυής εταιρεία με έδρα στην Κορνουάλη η οποία έγινε γνωστή κυρίως στη Βρετανία το 2021 λόγω της παραγωγής ενός αμιγώς ηλεκτρικού coupe οχήματος με το αμάξωμά του να θυμίζει έντονα αυτό της Porsche 356.

Πλέον, στα επιχειρηματικά σχέδιά της είναι η εξέλιξη και δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού επαγγελματικού μοντέλου το οποίο ονομάζεται eCV1. Το βασικό στοιχείο αυτού είναι η πλατφόρμα «PACES» («Passenger And Commercial EV Skateboard») την οποία έχει δημιουργήσει και η οποία επιτρέπει την παραγωγή οχημάτων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Αυτή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και διαμορφώνεται από λέιζερ για μεγάλη ακρίβεια. Όπως έγινε γνωστό το βάρος της μαζί με τις ενσωματωμένες μπαταρίες είναι λιγότερο από 1.750 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, το επαγγελματικό όχημα μπορεί να παραχθεί είτε ως βαν είτε με καρότσα. Η σχεδίαση του αμαξώματος μοιάζει με αυτό του Tesla Semi και η θέση οδήγησης έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της καμπίνας, δηλαδή όπως αυτή στον τράκτορα της αμερικανικής εταιρείας. Ο λόγος είναι για την ασφάλεια του οδηγού ώστε να είναι σε θέση να βγει από το όχημα χωρίς πρόβλημα σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, από όποια από τις δύο συμβεί αυτό.

Advertisement

Εκτός αυτού, η καμπίνα τού eCV1 μπορεί να διαμορφωθεί και με δύο ή και με τρία καθίσματα, αναλόγως της περίπτωσης. Οι άνθρωποι της WEVC δηλώνουν ότι εντός των επόμενων μηνών θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό. Επίσης, δηλώνουν ότι χάρη στην πλατφόρμα τύπου skateboard είναι εύκολη η διαμόρφωσή με τον κατάλληλο χώρο μεταφοράς και ότι έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν 5.000 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πολλά και ηλεκτρικά παγκόσμια ρεκόρ για Voxan Wattman και Max Biaggi
Η Mercedes G-Class τώρα και σε… μπουφάν!
Πόσο επηρεάζει το πολικό ψύχος τα ηλεκτρικά;

Advertisement