Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 Turbo S: Απολαυστική (video)

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 911 Turbo S: Απολαυστική (video)

ΝΕΑ

Porsche 911 Turbo S: Απολαυστική (video)

ΝΕΑ

Τρία αντίτυπα της 911 Turbo S καταλαμβάνουν τον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου του Σίδνεϊ και “στήνονται” στη γραμμή της εκκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ήταν άνοιξη του 2020, όταν η Porsche έδωσε στο φως της δημοσιότητας τη νέα γενιά ενός μοντέλου που αποτελεί διακαή πόθο για χιλιάδες οδηγούς ανά τον κόσμο.

Ο λόγος για τη νέα Porsche 911 Turbo S, η οποία τροφοδοτείται από έναν «φρέσκο» 6κύλινδρο twinturbo κινητήρα των 650 ps και των 800 Nm ροπής (μεταξύ 2.500 και 4.500 rpm), πλαισιωμένο από 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το τετρακίνητο μοντέλο επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,7 sec, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα αποτυπώνεται στα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του «πυραύλου» της Porsche επωφελείται από βελτιστοποιήσεις στον κινητήρα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον υπερσυμπιεστή και τον στρόβιλο οι οποίοι στρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Επιπροσθέτως, διενεργείται ηλεκτρονικός έλεγχος των καυσαερίων, έχουν τοποθετηθεί νέα μπεκ για αποτελεσματικότερη καύση, ενώ συναντώνται νέα συστήματα ψύξης και εισαγωγής για βελτιωμένη τροφοδότηση αέρα στον κινητήρα.

Advertisement

Ακόμη, ενσωματώνεται η τελευταία γενιά του συστήματος PASM με ακριβέστερα ελεγχόμενα αμορτισέρ και σύστημα διεύθυνσης. Έμφαση, έχει δοθεί και στην αεροδυναμική με εμπρός σπόιλερ και πίσω πτέρυγα, αμφότερα δύο επιπέδων.

Εφόσον, λοιπόν, η «Γερμανίδα» κινείται με ενεργοποιημένο το πρόγραμμα οδήγησης Sport Plus, τότε τόσο το εμπρός σπόιλερ όσο και η πίσω αεροτομή επεκτείνονται πλήρως, γεγονός που εξασφαλίσει εντυπωσιακή απόδοση.

Advertisement

porsche-911-turbo-coupe

Σε βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα η Porsche βλέπουμε τρεις (3) 911 Turbo S να είναι στημένες σε μια ευθεία στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ αναμένοντας ευλαβικά το εναρκτήριο λάκτισμα.

Δράση, όμως, αναλαμβάνει -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- μόνο το μπλε χρώματος… θηρίο. Ο άνθρωπος που κάθεται πίσω από το τιμόνι του, πατά με… ορμή το πόδι στο γκάζι, αφυπνίζοντας τα άγρια ένστικτα του μοντέλου.

Advertisement

Όσο διαρκεί… το σανίδωμα, η Porsche μας παρέχει εντυπωσιακά πλάνα, με αποκορύφωμα την εμφάνιση ενός ελικοπτέρου. Η Porsche 911 Turbo S επιβραδύνει μόνο όταν «χτυπήσει» τα 300 χλμ./ώρα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο παρακάτω.

Διαβάστε επίσης

Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness (+video)

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Η Porsche Taycan Cross Turismo χωρίς καμουφλάζ