Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Porsche Taycan:  Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο ρεκόρ Guinness (+video)

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Taycan: Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο ρεκόρ Guinness (+video)

Porsche

Porsche Taycan: Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο ρεκόρ Guinness (+video)

Porsche

Η ηλεκτρική Taycan (με κίνηση στους πίσω τροχούς) «έγραψε» ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ drift 42.171 χιλιομέτρων. Η νέα καλύτερη επίδοση έγινε στον ολισθηρό «υγρό κύκλο» του  Porsche Experience Center (PEC) και επαληθεύτηκε από τον οργανισμό Guinness World Records.

Advertisement
Advertisement

Το ρεκόρ αφορά για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια συνεχή πλαγιολίσθηση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οδηγός της Porsche Taycan (με κίνηση στους πίσω τροχούς μία έκδοση η οποία προς το παρόν είναι προς πώληση μόνο στην Κίνα) είναι ο επικεφαλής εκπαιδευτής του PEC, Dennis Retera. Παρά το γεγονός ότι έχει συνηθίσει την πίστα και το αυτοκίνητο, η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε αυτές τις συνθήκες και για αυτήν την απόσταση ήταν μία πρόκληση για τον Retera.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που, όπως είπε ο ίδιος, ήταν εύκολο να «σπάσει» την πρόσφυση, ήταν η διατήρηση της πλαγιολίσθησης χωρίς να πιέζει τον ηλεκτροκινητήρα το πιο δύσκολο κομμάτι στην προσπάθεια. «Επικεντρώθηκα στον έλεγχο της κίνησης με το τιμόνι – αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από το να χρησιμοποιώ το πεντάλ γκαζιού και έτσι μείωσα τον κίνδυνο τετ-α-κε», είπε ο Retera μετά το τέλος της προσπάθειας

Ως αποτέλεσμα, ο επικεφαλής εκπαιδευτής του PEC κατάφερε να γλιστρά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 55 λεπτά και 210 γύρους, έως ότου εξαντλήθηκε πλήρως η μπαταρία της Taycan. Η αξιωματούχος του οργανισμού Guinness World Records, Joanne Brent, παρέδωσε στον Retera το πιστοποιητικό της επίσημης αναγνώρισης του ρεκόρ του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Η Porsche Taycan Cross Turismo χωρίς καμουφλάζ

Η πρώτη επαφή του Jamiroquai με την Porsche Taycan (video)

Advertisement