Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rolls-Royce με κυψέλες;

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rolls-Royce με κυψέλες;

ΝΕΑ

Rolls-Royce με κυψέλες;

ΝΕΑ

H εποχή της ηλεκτροκίνησης για τη Rolls Royce ξεκίνησε με τη Spectre και αναμένεται να συνεχιστεί δυναμικά.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση της Spectre στη Γηραιά Ήπειρο έγινε από τους ανθρώπους της Rolls-Royce σε ένα εμβληματικό μέρος αυτής: Στη Villa d’Este, στη βόρεια Ιταλία.

Το αυτοκίνητο θα μπει σε παραγωγική διαδικασία από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο Τόρστεν Μίλερ-Έτβες, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, και η παράδοση στους πελάτες θα αρχίσει προς το τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο, το κορυφαίο στέλεχος της Rolls-Royce, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Spectre αναφέρθηκε και στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Έτσι αποκάλυψε ότι στα σχέδιά τους είναι να εντρυφήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αυτών ώστε να αποτραβηχτούν (μόνο) από τις μπαταρίες.

Συζητώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της παρουσίασης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της εταιρείας, ο Μίλερ-Έτβες (φωτογραφία) είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο στα μελλοντικά καινούργια αυτοκίνητα της Rolls-Royce.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο ως καύσιμο για τον V12 κινητήρα που διαθέτει, όπως κάνει η Toyota σε πειραματικό επίπεδο, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα ενδιαφερόμουν γι’ αυτή τη μέθοδο χρήσης του, καθώς την είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν (σημ.: η BMW, στην οποία ανήκει η Rolls-Royce).

»Αυτός, δεν είναι ο αποδοτικότερος τρόπος χρήσης του υδρογόνου. Εάν πρόκειται να γίνει στο μέλλον, τότε είναι για τις κυψέλες καυσίμου. Η τεχνολογία τους δεν διαφέρει από τους συσσωρευτές, διαφέρει μόνο στον τρόπο παραγωγής της ενέργειας.

Advertisement

»Γιατί, όχι; Θα το έβλεπα (να τις χρησιμοποιήσουμε) όταν θα ήταν κατάλληλος ο χρόνος για εμάς και όταν η τεχνολογία τους θα είχε εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο ώστε να ταιριάζει στον χαρακτήρα μιας Rolls-Royce. Τότε, ποιος ξέρει; Ίσως αφήσουμε τις μπαταρίες και εμπλακούμε στις κυψέλες καυσίμου», κατέληξε ο Μίλερ-Έτβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μετά τη Μπιγιονσέ πήρε μία και ο Ικάρντι!
Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)
Rolls-Royce: Ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση

 

Advertisement