Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)

ΝΕΑ

Η Hongqi παρουσίασε την αναβαθμισμένη λιμουζίνα της εμπνευσμένη από την Rolls Royce.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Hongqi μπορεί κάποιοι να το ακούτε για πρώτη φορά ωστόσο είναι πολύ… καυτό στην Κίνα. Πρόκειται για τον παλαιότερο κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων στην τεράστια χώρα της Ανατολής ο οποίος μάλιστα για πολλά χρόνια αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή αυτοκινήτων στους αξιωματούχους του καθεστώτος.

Στο Shanghai Auto Show η Hongqi παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του εμβληματικού της L5. Πρόκειται για μια πολυτελή λιμουζίνα η οποία κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη γενιά της με πολλές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς. Το L5 εξωτερικά μπορεί να διατηρεί την ίδια δομή με τον προκάτοχό του, ωστόσο η μάσκα έχει καινούριες γρίλιες, οι προβολείς είναι επανασχεδιασμένοι και το καπό είναι ραφιναρισμένο.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό έχουμε μια μείξη τεχνολογίας και κλασικού. Στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι τρεις τεράστιες οθόνες, ωστόσο η εταιρεία αποφάσισε να διατηρήσει σχεδόν όλους τους φυσικούς διακόπτες γεμίζοντας την καμπίνα και την κεντρικό κονσόλα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά με άφθονο δέρμα και αλουμίνιο, τα οποία θα φιλοξενήσουν με πολυτέλεια τα κυβερνητικά στελέχη της Κίνας.

Στο τεχνικό κομμάτι ο κινητήρας του νέου L5 θα παραμείνει ο ίδιος V8 των 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 380 ίππους. Η Hongqi διαθέτει και έναν μεγαλύτερο V12 κινητήρα 6.0 λίτρων, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τοποθετηθεί στο L5. Όσο για την τιμή, το L5 είναι με διαφορά το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην Κίνα με την τιμή του να κυμαίνεται κοντά στις 750.000 ευρώ!

Advertisement

Βίντεο από το Σαλόνι της Σαγκάης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Peugeot 408X και Inception Concept παρόντα στη Σαγκάη
Η Honda με 3 ηλεκτρικά πρωτότυπα στη Σαγκάη
H Nissan με ηλεκτρικά και διασυνδεδεμένα μοντέλα στη Σαγκάη