Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

ΝΕΑ

Roadster, λιμουζίνες και τετρακίνητα από 300 ευρώ

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Ο πρώην ΟΔΔΥ εκποιεί τη Μαγουλέζα βγάζει στο «σφυρί» 50 αυτοκίνητα, 2 φορτηγά και 8 δίκυκλα.

Εντυπωσιακά roadster, πολυτελείς λιμουζίνες και οικογενειακά, hatchback και ότι άλλο αυτοκίνητο επιθυμεί κανείς μπορεί να βρει στη δημοπρασία οχημάτων που διοργανώνει ο πρώην ΟΔΔΥ.

Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων για κυκλοφορία ξεκινούν από τα 300 ευρώ ενώ το όχημα με την ακριβότερη τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 10.300 ευρώ.

Ειδικότερα στις 15 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα στα Άνω Λιόσια, θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν οχήματα για κυκλοφορία σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από μόλις 300 ευρώ.

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από τις 12 Απριλίου μέχρι και τις 14 Απριλίου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ.

Συνολικά εκποιούνται 50 αυτοκίνητα και 2 φορτηγά και 8 δίκυκλα για κυκλοφορία.

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα δημοπρασίας είναι ένα Jeep Grand Cherokee με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 4,7 λίτρων και απόδοσης 260 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 8.500 ευρώ.

Μια εντυπωσιακή Porsche Boxster με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 εκποιείται από τον πρώην ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης τα 10.300 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων και απόδοσης 285 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν πάνω από 25.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα διάσημο ιαπωνικό roadster τότε το Honda S2000 που εκποιεί ο ΟΔΔΥ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 8.000 ευρώ σίγουρα θα αποτελέσει ισχυρό δέλεαρ. Το κορυφαίο ιαπωνικό μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 240 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 18.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα γνωστό και οικονομικό hatchback τότε το Citroen C4 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 1.000 ευρώ! Το Citroen C4 κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 115 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 4.000 ευρώ.

Μια υπερπολυτελέστατη Mercedes-Benz S320 υπάρχει επίσης στη λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ! Η γερμανική λιμουζίνα κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων και απόδοσης 224 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 9.000 ευρώ.

Ένα Ford Fiesta με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2009 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 3.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.400 κ.εκ. απόδοσης 95 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 7.200 ευρώ.

Τώρα αν κάποιος αναζητά ένα πραγματικά μικρό αυτοκίνητο πόλης τότε το Smart ForTwo που υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ μάλλον θα τον ικανοποιήσει. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 700 κ.εκ. και απόδοσης 62 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 3.900 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη των οχημάτων της δημοπρασίας στον πρώην ΟΔΔΥ Μαγουλέζας.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σφυρί φουσκωτά RIB από 50 ευρώ και chris-craft από 200 ευρώ!
Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!
Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ