Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεπούλημα από τον ΟΔΔΥ: Λιμουζίνες και SUV από 200 ευρώ!

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεπούλημα από τον ΟΔΔΥ: Λιμουζίνες και SUV από 200 ευρώ!

ΝΕΑ

Ξεπούλημα από τον ΟΔΔΥ: Λιμουζίνες και SUV από 200 ευρώ!

ΝΕΑ

Mercedes-Benz S600, Range Rover Sport, Jaguar X-Type, VW Touareg και Jeep Grand Cherokee περιλαμβάνει η λίστα της δημοπρασίας.

Advertisement
Advertisement

Υπερπολυτελής λιμουζίνες, διάσημα SUV, cabrio, αλλά και μικρά αυτοκίνητα πόλης περιλαμβάνει η μεγάλη λίστα της δημοπρασίας οχημάτων που θα πραγματοποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ σε Κομοτηνή και Καλαμάτα.

Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων για κυκλοφορία ξεκινούν από τα 200 ευρώ ενώ το όχημα με την ακριβότερη τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 13.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στις 13 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Τελωνείο Κομοτηνής, Λιμάνι Μεσολογγίου, θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν οχήματα για κυκλοφορία αλλά και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από μόλις 200 ευρώ.

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από τις 6 Απριλίου μέχρι και τις 12 Απριλίου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ.

Συνολικά το Τελωνείο Κομοτηνής εκποιεί 87 αυτοκίνητα και 14 φορτηγά έως 3,5 τόνους για κυκλοφορία.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα δημοπρασίας είναι ένα Ford Galaxy με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999 και τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 133 ίππων.

Advertisement

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 2.200 ευρώ.

Ένα Nissan X-Trail και μάλιστα diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 εκποιείται από τον πρώην ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης τα 850 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 165 ίππων.

Advertisement

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν πάνω από 5.000 ευρώ.

Μία BMW 525TD με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Το πολυτελές γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 163 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 6.900 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα πετρελαιοκίνητο πολυτελές γερμανικό μοντέλο τότε το VW Touareg που υπάρχει στη λίστα δημοπρασίας σίγουρα θα τους καλύψει κάθε ανάγκη. Το γερμανικό αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 4.000 ευρώ! Το VW Touareg κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων και απόδοσης 250 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 9.000 ευρώ.

Μια υπερπολυτελέστατη Mercedes-Benz S600 υπάρχει επίσης στη λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 2.000 ευρώ! Η γερμανική λιμουζίνα κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων και απόδοσης 510 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 15.000 ευρώ.

Ένα Range Rover Sport με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2010 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 13.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο βρετανικό μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 245 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 30.000 ευρώ.

Τώρα αν κάποιος αναζητά ένα τετραθέσιο cabrio αυτοκίνητο τότε το VW EOS που υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και τιμή εκκίνησης τις 5.000 ευρώ μάλλον θα τον ικανοποιήσει. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 150 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 7.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη των οχημάτων της δημοπρασίας στο Τελωνείο Κομοτηνής.

Δημοπρασία και στην Καλαμάτα με τιμές εκκίνησης από 100 ευρώ

Την Τρίτη 12 Απριλίου το Τελωνείο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία αυτοκινήτων σε επίσης άκρως δελεαστικές τιμές οι οποίες ξεκινούν από 100 ευρώ!

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από 4 Απριλίου μέχρι και 11 Απριλίου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 π.μ. μέχρι 13:30 μμ.

Στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχει ένα Volvo S80 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 225 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 4.000 ευρώ.

Μία σπάνια Lancia Z υπάρχει επίσης στη λίστα της δημοπρασίας η οποία αφορά σε ένα πολυμορφικό μοντέλο με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ! Το συγκεκριμένο ιταλικό μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 133 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων δεν υπάρχουν

Πιέστε εδώ για να δείτε ολόκληρη τη λίστα της δημοπρασίας οχημάτων από το Τελωνείο Καλαμάτας.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!
Δημοπρασία ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» και αντίκες από 1.000 ευρώ!
Δημοπρασία ΟΔΔΥ: BMW X5 και Mercedes E200 Diesel από 2.000 ευρώ!