Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Αναφορές για παραποιημένες εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Αναφορές για παραποιημένες εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Renault: Αναφορές για παραποιημένες εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία υποστηρίζει πως τα αυτοκίνητά της συμμορφώνονται πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία.

Advertisement
Advertisement

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης βρίσκεται η Renault η οποία κατηγορείται για εξαπάτηση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της.

Όπως ανακοίνωσε η Renault, οι κατηγορίες του γαλλικού δικαστηρίου αποτελούν μέρος της δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 και αφορά τις εκπομπές ρύπων ορισμένων παλαιότερης γενιάς diesel μοντέλων.

Πρόκειται για όλους τους κινητήρες Euro 5 (2009-2011) και Euro 6B. Σύμφωνα με το Reuters, διαπιστώθηκε πως οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) ήταν 10 φορές μεγαλύτερες από ό,τι προέβλεπε η νομοθεσία.

Advertisement
Advertisement

renault diesel engines

Η αντίδραση της Renault ήταν άμεση, αρνούμενη πως διέπραξε σχετικό αδίκημα. «Η Renault αρνείται πως διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα και επαναλαμβάνει πως τα οχήματά της δεν είναι εξοπλισμένα με κάποιο σύστημα που θα της επέτρεπαν να παραποιήσει τα τεστ ρύπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μάρκα, προσθέτοντας πως «όλα τα οχήματά μας έχουν εγκριθεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς».

Οι κατηγορίες καταφτάνουν εν μέσω μιας περιόδου που η μάρκα προσπαθεί να ανακάμψει, υπό την ηγεσία του Luca de Meo, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο. Ειδικότερα, ο όμιλος προσπαθεί να παραμείνει ανταγωνιστικός σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επενδύοντας σημαντικά ποσά που θα επιτρέψουν τη μετάβασή της στο νέο καθεστώς.

Advertisement

Σημειώνεται πως το σκάνδαλο Dieselgate αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τη διεξαγωγή εξονυχιστικών ερευνών πάνω σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το 2015 η VW είχε παραδεχτεί πως είχε εγκαταστήσει στα οχήματά της λογισμικό χειραγώγησης εκπομπών ρύπων, το οποίο απέκρυπτε τις πραγματικές τιμές εκπομπών.

Έκτοτε, οι ρυθμιστικές αρχές έσφιξαν τη θηλιά, ορίζοντας πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Advertisement

dieselgate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Renault Kadjar;
Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana
Η Renault εξετάζει τις εναλλάξιμες μπαταρίες

 

Advertisement