Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana

ΝΕΑ

Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana

ΝΕΑ

Το SUV κουπέ της Renault είναι διαθέσιμο τόσο με ήπια υβριδικό όσο και με πλήρως υβριδικό σύστημα πρόωσης.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 10.000 Ευρωπαίοι έχουν ήδη επιλέξει προτιμήσει το Renault Arkana.

Το SUV coupe της Renault το Arkana διατίθεται με το νέο υβριδικό σύστημα πρόωσης E-Tech 145, καθώς και με την καινούργια έκδοση του κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe με ήπια υβριδική υποβοήθηση 12V.

Το υβριδικό σύστημα πρόωσης E-Tech 145, ίδιο με αυτό του Clio και με τεχνολογία που προέρχεται από τη Formula 1, αποτελείται από ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 1,2 kWh, και εξασφαλίζει την κάλυψη έως και του 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη καθαρά ηλεκτρικά. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει μέχρι και τα 3 χιλιόμετρα, ενώ η μείωση της κατανάλωσης μπορεί να φτάσει έως και το 40%. Που σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε 4,8 lt/ 100 km και εκπομπή 108 gr CO2/ km.

Advertisement
Advertisement

Στη γκάμα του Arkana προστέθηκε και η έκδοση του 1,3 TCe με ένα ήπια υβριδική υποβοήθηση 12V. Σε αυτή τη νέα έκδοση, ο κινητήρας αποδίδει 160 ίππους και η κατανάλωσή του είναι 5,7 lt/100 km (130 gr CO2/km).  Η παρουσία του ήπια υβριδικού συστήματος μειώνει τη μέση κατανάλωση καυσίμου έως και 8% και τις εκπομπές CO2 κατά 8,5%

Παράλληλα στο Renault Arkana υπάρχει πλέον και η λειτουργία Sailing Stop, που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω του Multi-Sense. Η ενεργοποίησή της επιτρέπει το ρολάρισμα του SUV κουπέ κατπα την επιβράδυνση -το σύστημα είναι ενεργό από τα 30 έως τα 140 χλμ./ώρα- και μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 4 επιπλέον γραμμάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικά υβριδικό το Renault Arkana – Πότε έρχεται
Ατενίζοντας το υβριδικό Renault Arkana (+video)
Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα (+video)

Advertisement