Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτα teasers από το ηλεκτρικό και πανίσχυρο Range Rover

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτα teasers από το ηλεκτρικό και πανίσχυρο Range Rover

ΝΕΑ

Πρώτα teasers από το ηλεκτρικό και πανίσχυρο Range Rover

ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν λεπτομέρειες από το αμάξωμα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Range Rover το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των ανθρώπων της Jaguar Land Rover να δημιουργήσουν την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Range Rover ίσως να ξένισε τους παραδοσιακούς φίλους της εταιρείας και του μοντέλου. Όμως, δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλούς άλλους που θα ήθελαν ένα τέτοιο εκτός δρόμου όχημα.

Η βρετανική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου. Ήδη τα πρωτότυπα έχουν δοκιμαστεί στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Ντουμπάι και τώρα στις παγωμένες περιοχές της Σουηδίας, με σκοπό να διαπιστωθεί η αξιοπιστία, η αντοχή και η απόδοση των μπαταριών του αλλά και του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η Land Rover δημοσίευσε μερικές πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν λεπτομέρειες από το πίσω μέρος του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Range Rover, από τους τροχούς του και από τη θύρα φόρτισης των συσσωρευτών του.

Το καινούργιο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MLA» («Modular Longitudinal Architecture») η οποία θα κατασκευάζεται στη Βρετανία. Οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτίζουν σε ισχυρό ταχυφορτιστή και επίσης θα παράγονται στη «Γηραιά Αλβιώνα».

To ηλεκτρικό Range Rover θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και θα είναι το πιο ήσυχο όχημα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, όπως δηλώνουν τα στελέχη της. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, θα προσπαθήσουν να το κάνουν να είναι το πολυτελέστερο εκτός δρόμου μοντέλο έναντι των εμπορικών αντιπάλων του αλλά και να έχει επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές του παρόντος Range Rover με τον V8 κινητήρα (ο οποίος αποδίδει 615 ίππους).

Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ηλεκτροκίνητο Range Rover θα έχει πολύ καλές ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου και θα μπορεί να διέρχεται από υδάτινο πέρασμα βάθους έως 85 εκατοστά.

Advertisement

Ο Τόμας Μίλερ, (Thomas Müller) Εκτελεστικός Διευθυντής της Jaguar Land Rover, δήλωσε σχετικά: «Τα μαγικά συστατικά που δημιουργούν την επιτυχία του Range Rover θα παραμείνουν αναλλοίωτα (και στο ηλεκτροκίνητο): Η διαχρονική, λιτή σχεδίαση, η ηρεμία στο εσωτερικό και η ικανότητά του να μπορεί να κινηθεί παντού, συνδυάζονται πλέον και με τη δυνατότητα μηδενικών εκπομπών, .

»Όπως συμβαίνει ιστορικά, το Range Rover θα συνεχίζει να δημιουργεί πρότυπα. Θα είναι το πρώτο μιας σειράς. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές SUV το οποίο θα εκπληρώνει τις υποσχέσεις της εταιρείας. (Θα είναι) Ένα πραγματικά παγκόσμιο πολυτελές προϊόν που όμοιό τους δεν έχει δει η Αυτοκινητοβιομηχανία» κατέληξε ο Μίλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το σπέσιαλ Range Rover που το είχαν… διασημότητες
Jaguar Land Rover: Πέντε χρόνια εγγύηση
Έρχεται το «Baby Defender» έως το 2027

Advertisement