Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το «Baby Defender» έως το 2027

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το «Baby Defender» έως το 2027

ΝΕΑ

Έρχεται το «Baby Defender» έως το 2027

ΝΕΑ

Είναι επίσημο, η γκάμα των συμπαγών SUV της JLR θα εμπλουτιστεί με ένα new entry, μέσα στην επόμενη διετία.

Advertisement
Advertisement

Το «μικρό» Defender, θα εισέλθει ως «αδερφό μοντέλο» στα νέας γενιάς Range Rover Evoque, Velar και Land Rover Discovery Sport και θα μοιραστεί μαζί τους τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων EMA, της εταιρείας.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο επενδυτών της JLR, από τον CEO Άντριαν Μάρντελ, ο οποίος είπε ότι «οι μάρκες Range Rover, Defender και Discovery θα βγουν από αυτήν την πλατφόρμα».

Η αποκάλυψη έριξε περαιτέρω φως στη μυστηριώδη τέταρτη σειρά μοντέλων, που πρόκειται να κατασκευαστεί μαζί με τα τρία ηλεκτρικά SUV, τα οποία είναι παραλλαγές των σημερινών αυτοκινήτων, στο εργοστάσιο Halewood.

Advertisement
Advertisement

Ο Μάρντελ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η επιβεβαίωση ότι το μικρότερο Defender θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα EMA μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, αποκαλύπτει πολλά για το νέο μοντέλο.

Θα μπορούσε να υιοθετήσει το όνομα Defender Sport, σύμφωνα με τις πιο εστιασμένες στο δρόμο εκδόσεις των Discovery και Range Rover  και να φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2027.

Το πιο σημαντικό, θα είναι πολύ πιο συμπαγές σε όλες τις διαστάσεις σε σύγκριση με το ομώνυμο πλήρους μεγέθους του, το σημερινό Defender «L663». με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Αυτό το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της πλατφόρμας D7 που υιοθετεί επίσης το Discovery, αλλά η υποσχόμενη ηλεκτρική έκδοση, η οποία αναμένεται γύρω στο 2026, θα χρησιμοποιεί τη δομή MLA από κινητήρα εσωτερικής καύσης και μελλοντικές ηλεκτρικές εκδόσεις του Range Rover.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του… Είναι πιθανό να έχει μήκος περίπου 4,6 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα και να έχει ύψος λιγότερο από 1,8 μέτρα, επομένως το καθιστά παρόμοιο σε μέγεθος με -αν και αναμφίβολα πολύ πιο ακριβό- από τα επερχόμενα Dacia Bigster και Skoda Kodiaq .

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται το σούπερ Land Rover Defender SVX
Ένα Defender για τα… Ιμαλάια
Σκληροτράχηλο ρολόι αφιερωμένο στο Land Rover Defender