Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το σούπερ Range Rover Sport SV

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το σούπερ Range Rover Sport SV

ΝΕΑ

Αυτό είναι το σούπερ Range Rover Sport SV

ΝΕΑ

Η νέα κορυφαία έκδοση είναι πανίσχυρη και υπερ-πολυτελής.

Advertisement
Advertisement

Η Land Rover παρουσίασε το μοντέλο που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό, το κορυφαίο Range Rover Sport SV.

Το οποίο έχει μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση χάρη σε έναν πιο επιθετικό προφυλακτήρα, τις φούστες στα μαρσπιέ, την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και τις (προαιρετικές) ζάντες των 23 ιντσών από ανθρακονήματα. Από ανθρακόνημα είναι για πρώτη φορά και τα φρένα.

Το νέο Range Rover Sport SV κινείται από το V8 των 4.400 κυβικών της BMW που για την περίσταση αποδίδει 635 ίππους και 750 Nm.

Advertisement
Advertisement

Στο πρόγραμμα Dynamic Launch η ροπή φτάνει τα 800 Nm, ενώ οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές (0-96 χλμ./ ώρα σε 3,1 δεύτερα και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ ώρα), ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το βάρος των 2,5 τόνων.

Με το πάτημα του μπουτόν SV Mode οι ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης, της μετάδοσης, της ενεργής ανάρτησης και της επίσης ενεργής εξάτμισης αλλάζουν στο πιο σπορ, ενώ μειώνεται και η απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά.

Advertisement

Στο εσωτερικό, που φυσικά είναι υπερ-πολυτελές, το ιδιαίτερο στοιχείο είναι τα καθίσματα Body and Soul Seats (BASS), που αναλύουν τη μουσική που αναπαράγεται από το ηχοσύστημα των 1.430 Watt και των 29 ηχείων της Meridian και συντονίζουν αντίστοιχα τα καθίσματα.

Advertisement

Τα Ranger Rover Sport SV που είναι διαθέσιμα για το πρώτο έτος της παραγωγής έχουν όλα πουληθεί εκτός από μερικά της ειδικής και φουλ εξτρά έκδοσης Edition One. Η οποία στη Μεγάλη Βρετανία κοστίζει 171.460 λίρες (σχεδόν 200.000 ευρώ).

Advertisement

Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο και για μια πιο ακόμα πιο ισχυρή έκδοση SVR που θα ακολουθήσει και θα ισοφαρίζει ή και θα ξεπερνά τους 650 ίππους της ανανεωμένης Porsche Cayenne Turbo GT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Range Rover Sport του Αλέξη Τσίπρα τα έχει τα χρονάκια του…
Φρένο από τη JLR στα πιο φτηνά μοντέλα
Έτοιμο το νέο Range Rover Sport SV (+video)