Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πρόσω ολοταχώς για 2023 η Mercedes-AMG EQE 53

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόσω ολοταχώς για 2023 η Mercedes-AMG EQE 53

Mobility

Πρόσω ολοταχώς για 2023 η Mercedes-AMG EQE 53

Mobility

Το νέο ηλεκτρικό σεντάν της Mercedes-AMG βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένων δοκιμών για είναι έτοιμο για παρουσίαση μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Mercedes-AMG παρουσίασε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σεντάν, το EQS 53-στο Μόναχο.

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του μικρότερου αλλά εξίσου ισχυρού EQE 53 δοκιμάζεται στο Affalterbach, στην έδρα της AMG (στην οθόνη σας βλέπετε ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες). Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την EQS και έχει μήκος 4.934 χιλιοστά, ενώ έχει παρόμοιο σχεδιασμό με την ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας. Η έκδοση με τη «σφραγίδα» της AMG πιθανότατα θα μοιράζεται το σπορ κιτ αμαξώματος της με τη γραμμή EQE AMG με μικρές διαφορές.

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο στην πίστα της AMG, δεν αφήνει και πολλές λεπτομέρειες εκτεθειμένες αλλά μπορούμε να δούμε τους τεράστιους τροχούς με τα χαμηλού προφίλ ελαστικά της Michelin, τα κεραμικά φρένα με χρυσές δαγκάνες και τη μεγαλύτερη πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις βασικές εκδόσεις το EQE πιθανότατα θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες χάρη στους οποίους η μετάδοση αφορά και τους τέσσερις τροχούς, ενώ πιο σπορ είναι οι ρυθμίσεις της ρυθμιζόμενης ανάρτησης και των φρένων.

Η απόδοση του διπλού κινητήρα της Mercedes-AMG EQS 53 φτάνει τους 658 ίππους, με μέγιστη τιμή ροπής τα 96,9 kgm, ενώ με το προαιρετικό πακέτο AMG Dynamic Plus, η ισχύς ανεβαίνει στους 761 ίππους με 104,0 kgm ροπής. Η Mercedes-AMG EQE 53 αναμένεται να αποκαλυφθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την παραγωγή να ξεκινά προς τα τέλη του ίδιου έτους και το λανσάρισμά της στις αγορές να αναμένεται στις αρχές του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQE
Ο Lewis και η Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ (video)
Νέο teaser από Mercedes-AMG για το Project One (VIDEO)