Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο teaser από Mercedes-AMG για το Project One (VIDEO)

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο teaser από Mercedes-AMG για το Project One (VIDEO)

ΝΕΑ

Νέο teaser από Mercedes-AMG για το Project One (VIDEO)

ΝΕΑ

Φυσικά και δεν μας αφήνει αδιάφορους οποιαδήποτε ευκαιρία μας δίνεται να δούμε το Mercedes-AMG Project One, του hypercar της μάρκας που εφοδιάζεται με κινητήρα F1.

Advertisement
Advertisement

Το βίντεο είναι πολύ σύντομο, έχει διάρκεια 43 δευτερολέπτων και δείχνει το Project One σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης με το πλέον γνωστό ασημί και κόκκινο χρώμα του.

Τελευταία είδαμε το αυτοκίνητο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το οδήγησε ο Sir –πλέον- Lewis Hamilton το οδήγησε τον Δεκέμβριο. «Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι σύντομα θα υπάρξει ένα hypercar με κινητήρα Formula 1», είχε δηλώσει ο Hamilton τότε. «Κερδίσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτόν τον κινητήρα το 2015 και συμμετείχα στην εξέλιξή του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατάφερα να οδηγήσω το Project One κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για τη νέα καμπάνια και είμαι πολύ περήφανος για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει κάνει η Mercedes-AMG σε αυτό το project. Αυτό το αυτοκίνητο είναι απολύτως μοναδικό».

Advertisement
Advertisement

Το Project One θα διαθέτει έναν κινητήρα με τον οποίο πρέπει να είναι εξοικειωμένος με ο Lewis Hamilton, καθώς είναι ο ίδιος 1,6 λίτρων V6 που είχε το μονοθέσιό του της F1 σε έξι παγκόσμια πρωταθλήματα. Με δυνατότητα λειτουργίας έως και τις 11.000 σ.α.λ. στην έκδοση δρόμου, ο κινητήρας θα πρέπει να παράγει πάνω από 1.000 ίππους και να προσφέρει τη δυνατότητα στο μοντέλο να έχει τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 350 χλμ./ώρα. Το Project One έπρεπε αρχικά να κάνει ντεμπούτο στα μέσα του 2020 αλλά οι καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, έχουν κάνει λίγο ασαφή τη χρονική περίοδο που θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Αξίζει να σημειώσουμε πως ολόκληρη η παραγωγή του μοντέλου και τα 250 κομμάτια, έχουν ήδη προπωληθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Ενισχύεται η επιρροή της AMG στη Mercedes F1

Mercedes-AMG GT Black Series: Έτσι έγινε βασιλιάς του ‘ring (VIDEO)

Advertisement

Νέα Mercedes-AMG S63e: Υβριδική plug-in με 700 ίππους 

 

 

Advertisement