Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQE

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQE

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQE

ΝΕΑ

Στο Μόναχο κάνει ντεμπούτο η EQE, το τετράθυρο μοντέλο που από το 2022 θα πετάξει το γάντι στην BMW i4.

Advertisement
Advertisement

Η EQE είναι το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας που βασίζεται στην πλατφόρμα EVA2, ακολουθώντας την κορυφαία EQS. Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα εμφατικό τετράθυρο αμάξωμα με την γνωστή εντυπωσιακή σμιλεμένη μάσκα που μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί στην σειρά των μοντέλων EQ, ενώ αντίστοιχα το αεροδυναμικό σύνολο (με συντελεστή ρεκόρ στο 0,20) ολοκληρώνεται από το πίσω μέρος με την LED ρίγα να γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,946 μέτρα με αποτέλεσμα η EQE να είναι κατά 27 εκατοστά κοντύτερη από την EQS. Έχει 8 εκατοστά μικρότερο μεταξόνιο και λογικό είναι να προσφέρει ελαφρώς μικρότερους χώρους. Η Mercedes δεν λέει περισσότερα για τους χώρους αλλά όπως βλέπουμε το ταμπλό στην κορυφαία έκδοση εφοδιάζεται με το εντυπωσιακό και προαιρετικό Hyperscreen.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα η EQE είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που βασίζεται σε πλαίσιο από ανακυκλωμένο χάλυβα. Η γκάμα θα ξεκινήσει με δύο εκδόσεις. Η EQE 350 αποδίδει 292 ίππους και έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ υπάρχει και μια ισχυρότερη έκδοση που θα αποκαλυφθεί αργότερα. Πιο μετά θα δούμε και τις τετρακίνητες εκδόσεις με την κορυφαία AMG EQE 53 να αποδίδει πάνω από 750 άλογα. Όσο για την μπαταρία αυτή θα διασφαλίζει αυτονομία για 660 χιλιόμετρα χάρη στις 90 kWh με ισχύ φόρτισης 170 kW.

Η EQE θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 και θα αντιμετωπίσει πολυτελή ηλεκτρικά με ανάλογο αμάξωμα όπως είναι τα BMW i4, Polestar 2, Tesla Model S κ.α. Ωστόσο, η τιμή του μοντέλου θα τοποθετεί την EQE κάπου ανάμεσα στην συμβατική E-Class και την EQS. Περισσότερα θα έχουμε σύντομα με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η σούπερ υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Η σπάνια Mercedes A-Class από τη F1 που δεν πουλήθηκε ποτέ
Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της

Advertisement