Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόεδρος της Daimler το πρώην αφεντικό των BMW και VW

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόεδρος της Daimler το πρώην αφεντικό των BMW και VW

ΝΕΑ

Πρόεδρος της Daimler το πρώην αφεντικό των BMW και VW

ΝΕΑ

Η Daimler διόρισε τον Bernd Pischetsrieder στη θέση του προέδρου του εποπτικού της συμβουλίου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Manfred Bischoff που κατείχε τη θέση για 14 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ο 73χρονος σήμερα Pischetsrieder έχει μακρά ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία, από το 1973 όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στη BMW ως μηχανικός σχεδιασμού παραγωγής.

Έφτασε μάλιστα να γίνει και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW από το 1993 έως το 1999. Ο πολύπειρος Γερμανός μετακόμισε στο Volkswagen Group το 2000 και στα μέσα του 2000, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Seat. Ο Pischetsrieder αργότερα διαδέχθηκε τον Ferdinand Piech στη θέση του προέδρου της Volkswagen AG και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, έδωσε εντολή στην Bugatti να επανασχεδιάσει τη Veyron 16.4 λίγο καιρό πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία της. Παραιτήθηκε από την κορυφαία θέση στη Volkswagen AG στις 31 Δεκεμβρίου 2006 και ενώ είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του πριν από έξι μήνες και για μια εξαετία.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι του τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια ο πανίσχυρος τότε Ferdinand Piech που δεν καλοέβλεπε τη στενή σχέση του με τον τότε επικεφαλής της Porsche Wiedeking. Αντικαταστάτης του ήταν ο Martin Winterkorn που στη συνέχεια συνέδεσε το όνομά του με την υπόθεση με τους κινητήρες diesel.

Advertisement
Advertisement

Ο Pischetsrieder είναι γνωστός λάτρης του αυτοκινήτου και με την τοποθέτησή του στην κορυφή της πυραμίδας της Daimler αποδεικνύει πως κάποιοι άνθρωποι τελικά δεν χάνονται ποτέ.

Στην ομιλία κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ετήσιας συνάντησης του Daimler Group, ο Ola Kallenius επαίνεσε τον Manfred Bischoff για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε κατά τη θητεία του στην εταιρεία. «Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Manfred Bischoff άφησε το σημάδι του σε ένα κομμάτι της γερμανικής βιομηχανικής ιστορίας», δήλωσε ο Kallenius. «Αυτή η εταιρεία είναι σε εξαιρετικά καλή θέση για το μέλλον και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν». Ο Bischoff διορίστηκε πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Daimler Chrysler το 2007 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τοποθέτηση της Mercedes-Benz στην κορυφή της κατηγορίας premium. Τώρα θα έχει τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler AG.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Mercedes-Benz EQA: Πιο ασφαλής, δεν γίνεται
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μόνο μια πλατφόρμα
Διπλάσια μερίδιο πωλήσεων τα ηλεκτροκίνητα στην Ευρώπη