Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα

ΝΕΑ

Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα

ΝΕΑ

Όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά και μη επιβατικά αυτοκίνητα συμπεριλαμβανομένων και των SUV της BMW θα βασίζονται σε μια μοναδική κοινή πλατφόρμα. Απίστευτο κι όμως αληθινό…

Advertisement
Advertisement

Αυτή η πλατφόρμα, που θα ονομάζεται New Class, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ηλεκτροκινητήρες όλων των ειδών, αλλά επίσης θα είναι σε θέση να υποστηρίξει οχήματα που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ, καθώς και υβριδικά plug-in σύνολα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 και σημειώστε επίσης πως θα μπορεί ακόμη να έχει την ευελιξία να υποστηρίζει και κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου παρακαλώ…

Σύμφωνα με το Auto News, η πλατφόρμα New Class θα αντικαταστήσει τις δύο τρέχουσες πλατφόρμες του Βαυαρού κατασκευαστή, δηλαδή, τη μικρή πλατφόρμα UKL που χρησιμοποιείται για τα συμπαγή αυτοκίνητα των BMW και MINI, όπως επίσης και την πλατφόρμα CLAR που χρησιμοποιείται στην υπόλοιπη οικογένεια μοντέλων της BMW.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με την πλατφόρμα New Class που θα κατασκευάζεται με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, τόσο η πλατφόρμα UKL όσο και η CLAR εξελίχθηκαν για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η BMW είναι γεγονός πως εδώ και αρκετό καιρό έχει αναβαθμίσει σημαντικά την CLAR, τροποποιώντας τη δραστικά με σκοπό να δύναται να φιλοξενήσει συστήματα EV όπως και υβριδικά plug-in. Τ

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική iX3 χρησιμοποιεί αυτή την πλατφόρμα, όπως και τα i4 και iX, ενώ θα υποστηρίξει επίσης τις ηλεκτρικές εκδόσεις των σειρών 5 και 7.

Advertisement

Είναι κατανοητό ότι η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει διαφορετικές αναλογίες όλων των ηλεκτρικών οχημάτων, εξασφαλίζοντας ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό.

Advertisement

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ένα concept με μπαταρία υψηλής τάσης και βελτιωμένο σχεδιασμό κυψέλης και θα επικεντρώνεται σε πισωκίνητα οχήματα, αν και θα προσφέρονται μοντέλα με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Η BMW θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων έως το 2030 και η πλατφόρμα New Class θα τη βοηθήσει να επιτύχει αυτό τον στόχο.

Διαβάστε επίσης:
Πωλείται η BMW 3.0 CSL του Jay Kay
Συγκριτικό μεταξύ Tesla Model Y, NIO ES6 και BMW iX3 (+vid)
Toyota GR Yaris κυνηγά… BMW M2 στο Nürburgring (video)

Advertisement