Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που διαφέρει η επανασχεδιασμένη Alpina XB7;

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που διαφέρει η επανασχεδιασμένη Alpina XB7;

ΝΕΑ

Που διαφέρει η επανασχεδιασμένη Alpina XB7;

ΝΕΑ

Όπου BMW, εκεί κοντά και Alpina. Η δεύτερη, παρουσίασε την XB7 λίγο μετά την εμφάνιση της επανασχεδιασμένης X7 από τη βαυαρική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η BMW, παρουσίασε την επανασχεδιασμένη X7 ανανεώνοντας το μεγάλων διαστάσεων πολυτελές SUV μοντέλο της. Ήταν σίγουρο ότι το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι άνθρωποι της Alpina, του γερμανικού βελτιωτικού οίκου ο οποίος βρίσκεται περίπου 70 χλμ. δυτικότερα του Μονάχου.

Ως γνωστόν, η Alpina ανήκει πλέον στην BMW και δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι παρουσίασε την XB7 λίγο χρονικό διάστημα μετά την εμφάνιση του επανασχεδιασμένου μοντέλου. Έτσι, και αυτή διαθέτει τις σχεδιαστικές αλλαγές που εφάρμοσε η BMW στην Χ7.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, εμπρός έχει την αναδιαμορφωμένη μάσκα, με τη μεγάλων διαστάσεων χαρακτηριστική γρίλια και τα μορφοποιημένα σε ζεύγη φώτα. Το ίδιο ισχύει και στο πίσω μέρος όπου τα εκεί φωτιστικά σώματα είναι εντυπωσιακότερα από πριν, στο μοντέλο. Βεβαίως, οι άνθρωποι της Alpina έχουν προσθέσει την εταιρική σφραγίδα τους τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό τής XB7.

Χαρακτηριστικά, οι τροχοί της είναι ειδικά σχεδιασμένοι για το αυτοκίνητο. Προαιρετικά, διατίθενται σε διάσταση 23 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά της Pirelli διάστασης 285/35-R23 εμπρός και 325/35-R23 πίσω. Σε ό,τι αφορά στα φρένα, εμπρός υπάρχουν τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Advertisement

Ο κινητήρας που διαθέτει η BMW Χ7 έχει βελτιωθεί από την Alpina και έχει αυξηθεί η ισχύς του, όχι μόνο συγκριτικά με αυτή του μοντέλου παραγωγής αλλά και σε ό,τι αφορά στη μέγιστη απόδοσή του πριν την επανασχεδίαση.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο χωρητικότητας 4,4 λίτρων twin turbo V8 κινητήρας ο οποίος διαθέτει και σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης, στην Alpina XB7 αποδίδει 630 ίππους και μέγιστη ροπή 800 Nm/1.800-5.500 σ.α.λ. Πριν την ανανέωση του μοντέλου απέδιδε 621 ίππους, ενώ στην BMW X7 η μέγιστη ισχύς του είναι 530 ίπποι/5.500-6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του 750 Nm/1.800-4.600 σ.α.λ.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, η επανασχεδιασμένη Alpina XB7 επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 290 χλμ./ώρα. Συγκριτικά, η BMW X7 με τον ίδιο κινητήρα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW εξαγοράζει την Alpina
Νέα Alpina D4 S Gran Coupe (+video)
Η Alpina θα επιμείνει στα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες