Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpina θα επιμείνει στα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpina θα επιμείνει στα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Η Alpina θα επιμείνει στα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής της Alpina τόνισε πως η γερμανική βελτιωτική εταιρία θα συνεχίσει να εστιάζει στα μοντέλα της BMW με θερμικούς κινητήρες αν και ήδη εξετάζει όλα τα σενάρια σχετικά με τις μελλοντικές της κινήσεις στο νέο εξηλεκτρισμένο περιβάλλον της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό της Alpina, Andreas Bovensiepen, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα ξεκαθάρισε πως η εταιρία του θα συνεχίσει να έχει ως βασικό πυλώνα δραστηριοποίησης τα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες της BMW καθώς αυτό ακριβώς είναι που επιθυμούν οι πελάτες της.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε η Alpina την περασμένη χρονιά μεταξύ των πελατών της με ερωτήματα σχετικά με τα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Από αυτή λοιπόν προέκυψε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της δεν έχει σκοπό να στραφεί σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα καθώς θεωρεί πως δεν συγκεντρώνουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούνται.

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πως δεν προσφέρουν ακόμα ικανοποιητική αυτονομία για μεγάλες και απροβλημάτιστες μετακινήσεις καθώς οι στατιστικές των πελατών της Alpina δείχνουν πως διανύουν κατά μέσο όρο 30.000 – 50.000 χιλιόμετρα ετησίως. Επιπλεόν οι πελάτες της δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την απόδοση ή την οδηγική πιστότητα που απολαμβάνουν στα αυτοκίνητά τους.

Advertisement
Advertisement

ALPINA

Ο Bovensiepen τόνισε λοιπόν πως η Alpina θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της τα αυτοκίνητα που προτιμούν. Η εταιρία έχει μάλιστα καταλήξει σε συμφωνία με τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ για την διαμόρφωση του επιπέδου των εκπομπών CO2 που μπορεί να έχει η γκάμα της χωρίς επιβολή προστίμων στην εταιρία.

Ωστόσο σημείωσε πως αν η Alpina XB7 συνεχίσει να έχει τόσο υψηλές πωλήσεις παγκοσμίως η Alpina θα χρειαστεί να βρει τρόπο να αντισταθμίσει την επιβάρυνση που προκύπτει. Αυτό σημαίνει πως εξετάζει ήδη τις προοπτικές σχετικά με την εξέλιξη κάποιων υβριδικών μοντέλων όπως οι plug-in εκδόσεις της BMW, καθώς και των νέων ηλεκτρικών i4 και iΧ3.

Advertisement

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά λίγο πριν την έλευση της νέας Alpina B4 η οποία βασίζεται στην BMW 4 Gran Coupe και διαθέτει μια αναβαθμισμένη έκδοση του 3.0 εξακύλινδρου Twin-Turbo κινητήρα με απόδοση που φθάνει τους 470 PS. Το νέο μοντέλο που θα είναι τετρακίνητο θα καλύπτει ουσιαστικά το κενό μεταξύ της BMW Μ440i και της Μ4.

ALPINA

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσημο: Η νέα BMW 2 Coupe
Alpina B3 «βάζει τα γυαλιά» σε Mercedes-AMG GT και SLR McLaren (VIDEO)
H BMW ξεκίνησε τις δοκιμές της υδρογονοκίνητης X5