Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ούτε 500 ίππους δεν έχει η νέα Alpina B4!

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ούτε 500 ίππους δεν έχει η νέα Alpina B4!

ΝΕΑ

Ούτε 500 ίππους δεν έχει η νέα Alpina B4!

ΝΕΑ

Η Alpina παρουσίασε τη δική της εκδοχή της Σειράς 4 Gran Coupe, που την ονομάζει Β4 και έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα σπορ αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Η BMW δεν έχει στα μελλοντικά της σχέδια την παρουσίαση μιας έκδοσης «Μ» για τη Σειρά 4 Gran Coupe και η Alpina όπως φαίνεται, έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

Η νέα B4 Gran Coupe της Alpina είναι η πιο «φρέσκια» πρόταση της εταιρείας, μετά την επίσημη «ενοποίησή» της με τη BMW. Η B4 βασίζεται προφανώς στην Gran Coupe Σειρά 4 της BMW, η οποία όμως με λίγες αλλά καίριες επεμβάσεις, εμφανίζεται σημαντικά πιο δυναμική σε εμφάνιση. Ένα αρκετά μεγάλο εμπρός spoiler μια αεροτομή στο πίσω μέρος και οι χαρακτηριστικές σε σχεδίαση ζάντες που στην προκειμένη περίπτωση έχουν διάμετρο 20 ιντσών, κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο τρίλιτρος twin-turbo 6κύλινδρος σε σειρά με απόδοση 495 ίππους και 730 Nm ροπής. Η μετάδοση αφορά και τους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων της ZF με 8 σχέσεις. Η τετρακίνηση παραμένει χωρίς επεμβάσεις από την έκδοση xDrive. Η διαφορά σε σχέση με την Β3 που είναι η σεντάν πρόταση της Alpina, είναι 33 περισσότεροι ίπποι και 30 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Alpina για την Β4, είναι 3,7 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και η τελική ταχύτητα φτάνει έως τα 301 χλμ./ώρα- κάτι που από τη BMW δεν συνηθίζεται μια και προσφέρει όλα της τα μοντέλα με ηλεκτρονικό περιορισμό της τελικής στα 250 χλμ./ώρα. Ένα από τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της Alpina, εδώ βρίσκεται στην καλύτερή του στιγμή.

Advertisement

Η καμπίνα της Β4 είναι πολυτελέστατη και οι συντριπτική πλειοψηφία των επιφανειών είναι καλυμμένη από δέρμα Lavalina. Πίσω από το χειριστήριο της iDrive υπάρχει και μεταλλική πινακίδα που δείχνει τον αριθμό κατασκευής του αυτοκινήτου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και την ιδιαιτερότητα της πρότασης από την Alpina. Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο μοντέλο, είναι προϊόν μακρόχρονης επεξεργασίας από την Alpina.

Advertisement

Αυτό σημαίνει πως η ρύθμιση της ανάρτησης έχει δεχτεί πολύ προσεκτικές επεμβάσεις για να αναδείξει την άνεση, χωρίς όμως να «πλήξει» τη σπορ διάθεση του αυτοκινήτου. Τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και τα P Zero λάστιχα της Pirelli, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη διαμόρφωση της εξαιρετικής –κατά την Alpina- εικόνας του αυτοκινήτου στο δρόμο. Η Alpina μας ενημερώνει πως ήδη δέχεται παραγγελίες, έναντι του ποσού των 91.800 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται χρονικά στις αρχές του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW εξαγοράζει την Alpina
BMW: Διαρροή για την ανανεωμένη X7!
Συγκριτικό: BMW M235i xDrive Gran Coupe vs Mercedes-AMG A 35 4MATIC Sedan

Advertisement