Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα μπει στην παραγωγή το νέο Renault 4;

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα μπει στην παραγωγή το νέο Renault 4;

ΝΕΑ

Πότε θα μπει στην παραγωγή το νέο Renault 4;

ΝΕΑ

Η έντονη κινητικότητα της Renault για την παρουσίαση των πρωτότυπων ηλεκτρικών οχημάτων έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα, Πλέον, η διαδικασία αφορά στο χρονοδιάγραμμα έναρξης της παραγωγής των νέων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 17 Οκτωβρίου, θα είναι σημαντικό για τη Renault. Μεταξύ άλλων, η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει τα πρωτότυπα των καινούργιων Renault 4, Renault 5 και Scénic.

Με αυτό το δεδομένο, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής τους, καθώς μετά την εμφάνισή τους στην έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας θα αρχίσει η διαδικασία εξέλιξής τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault 4 -το οποίο τώρα είναι γνωστό με την ονομασία «4ever» («για πάντα»)- θα είναι ένα crossover/ SUV μοντέλο και θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2024, πιθανότατα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Maubeuge, στα βορειοανατολικά της Γαλλίας.

Την ίδια χρονιά θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής και του νέου Renault 5 το οποίο θα βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής τού εργοστασίου στο Douai, δηλαδή περίπου 80 χλμ. ανατολικότερα από το πρώτο. Αυτές οι δύο παραγωγικές μονάδες της Renault εκσυγχρονίζονται ήδη και αποτελούν μέρος της λεγόμενης «ElectriCity», όπως ονομάζουν τα στελέχη της την προσπάθεια δημιουργίας μιας σειράς εργοστασίων που θα παράγουν ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement

Επίσης, θα κατασκευάζουν και τις μπαταρίες όπως και άλλα ηλεκτρικά οχήματα για την κινητικότητα. Με αυτόν τον τρόπο η Renault θα διαχωρίσει τα μέρη όπου θα παράγονται τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της και αυτά με θερμικό κινητήρα.

Advertisement

Τέλος, το νέο Scénic θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2025, επίσης στο Douai. Να σημειώσουμε ότι σε αυτά τα εργοστάσια θα παράγονται και τα αντιστοιχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan. Την ίδια χρονιά αναμένεται να αρχίσει και η κατασκευή τού Alpine GT, του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της εταιρείας στο ιστορικό εργοστάσιό της στη Διέππη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech
Νέο Renault Espace: Γίνεται SUV;
Η Alpine ετοιμάζει «πισταδόρικη» A110 R

Advertisement