Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τα 2/3 της τιμής του Zoe θα έχει το νέο Renault 5

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 2/3 της τιμής του Zoe θα έχει το νέο Renault 5

Mobility

Τα 2/3 της τιμής του Zoe θα έχει το νέο Renault 5

Mobility

Λίγες μέρες έμειναν για την αποκάλυψη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης με έμφαση στο στυλ, που αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Renault η οποία θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει 7 ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου πέρυσι, έρχεται φέτος να αποκαλυφθεί στο Goodwood Festival of Speed.

Η νέα γενιά του Renault 5, που προφανώς θα είναι ηλεκτρική και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV του Ομίλου Renault (για αποκλειστική χρήση σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα) είναι έτοιμη για πλήρη αποκάλυψη σε λίγες μέρες, το πλαίσιο του Festival of Speed στο Goodwood. Ο επικεφαλής της εταιρείας Luca de Meo είπε ότι η χρήση της νέας πλατφόρμας και η ανανεωμένη τεχνολογία μπαταριών θα επιτρέψουν στην εταιρεία να πουλήσει το 5 με τιμές περίπου 33% χαμηλότερες από το υπάρχον Zoe, που στη Βρετανική αγορά ξεκινά από τα 31.964 ευρώ.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το 5 θα χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία κινητήρων και μπαταρίες νικελίου, μαγγανίου και κοβαλτίου (NCM) που όπως ισχυρίζεται θα μειώσει δραματικά το κόστος ανά kWh. Η Renault πρόσθεσε ότι το 5 θα έχει αυτονομία περίπου 400 χιλιόμετρα που με βάση το μέγεθος του αυτοκινήτου, είναι μια εξαιρετική επίδοση. Το Renault 5 εμφανίζει σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τα Clio και Renault 5, που αποτελούν την ιστορία της Renault στη μικρή κατηγορία, από το 1972 έως το 1996. Αυτό θα είναι ένα από τα 7 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η γαλλική εταιρεία μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Captur Plug-in Hybrid
To εμβληματικό ακίνητο της MAVA-Renault γίνεται hypermarket «Σκλαβενίτης»
Νέο Renault Austral: Του μιλάτε, καταλαβαίνει! (video)

 

Advertisement

 

 

Advertisement