Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine ετοιμάζει «πισταδόρικη» A110 R

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine ετοιμάζει «πισταδόρικη» A110 R

ΝΕΑ

Η Alpine ετοιμάζει «πισταδόρικη» A110 R

ΝΕΑ

Πολύ σύντομα, η Alpine θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα της πρότασης που θα βασίζεται στην Α110 και θα έχει «προορισμό» τις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Η Alpine ετοιμάζει μια νέα έκδοση του εξαιρετικού σπορ μοντέλου της, της A110, με την οποία θέλει να καλύψει τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων για οδήγηση σε πίστα.

Το A110 R που περιμένουμε να δούμε αρκετά σύντομα σε επίσημες εικόνες από την Alpine, θα έχει όπως φαίνεται στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει, νέο body kit με αλλαγμένο καπό εμπρός, οροφή και πλαϊνές ποδιές, βάσει του οποίου η εικόνα του αυτοκινήτου θα είναι σημαντικά πιο επιθετική σε σχέση με την «απλή» έκδοση του μοντέλου. Ταυτόχρονα, στην έκδοση αυτή, θα βρούμε νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος, ελαφρώς διαφοροποιημένη ανάρτηση, καθώς και ένα ζεύγος σπορ καθισμάτων που θα μπορούν να συνδυαστούν και με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων.

Advertisement
Advertisement

Για τη συγκεκριμένη έκδοση, προβλέπονται κάποια διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για να υποστηριχθεί η διάθεση της Alpine για περιορισμένο βάρος στη νέα έκδοση, προφανώς όλα τα αλλαγμένα στοιχεία που αφορούν στο αμάξωμα του μοντέλου, θα είναι από κάποιο αντίστοιχο υλικό (π.χ. ανθρακόνημα). Τα σχέδια που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Alpine, δεν μας δίνουν ξεκάθαρη εικόνα του μοντέλου.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για αλλαγή στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, αν και προφανώς με τις αλλαγές που μπορούν να φέρουν αλλαγή στο βάρος αλλά και στην αεροδυναμική του, οι 300 ίπποι του 1.800άρη της Renault που είναι τοποθετημένος στο κέντρο, είναι μάλλον επαρκέστατοι για εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και για να υποστηρίξουν τις σπορ διαθέσεις των οδηγών που θα θελήσουν να μπουν σε πίστα. Κι αυτό γιατί με βελτιωμένη ειδική ισχύ (κιλά ανά ίππο) η A110 R θα είναι σαφώς πιο αποτελεσματική και γρηγορότερη. Η Α110 R θα παρουσιαστεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία και φυσικά, αναμένεται να είναι ως φυσική παρουσία και στο περίπτερο της εταιρείας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκπλήξεις στο Παρίσι από Renault και Alpine
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech

Advertisement

 

 

 

Advertisement