Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Nissan: Αποκάλυψε το Nissan Z GT4 (+video)

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan: Αποκάλυψε το Nissan Z GT4 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Nissan: Αποκάλυψε το Nissan Z GT4 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Συνεχίζοντας την ιστορία και τον μύθο των σπορ μοντέλων της, η Nissan Motor και η Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) αποκάλυψαν το Nissan Z GT4.

Advertisement
Advertisement

Το συναρπαστικό αγωνιστικό μοντέλο, θα είναι έτοιμο για αγώνες στην πίστα το 2023.

Το Nissan Z GT4, είναι βασισμένο στο ολοκαίνουργιο Nissan Z. Οι προδιαγραφές των αγωνιστικών GT4 βασίζονται σε οχήματα παραγωγής, τροποποιημένα για τις αυστηρές απαιτήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για το σκοπό αυτό, το NISMO Racing Division της NMC πήρε την street έκδοση του νέου Z και ρύθμισε τον κινητήρα VR30DDTT, βελτίωσε το πλαίσιο και την ανάρτησή του, βελτίωσε την αεροδυναμική του στα όρια των κανονισμών και δημιούργησε ένα cockpit  που ανταποκρίνεται σε οδηγούς όλων των τύπων.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό τον τρόπο, δημιούργησε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που είναι ένα “καθαρόαιμο” Nissan Z από όλες τις απόψεις : Προσβάσιμο σε ενθουσιώδεις οδηγούς, αλλά και σε απαιτητικούς επαγγελματίες αγώνων. «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τη Nissan είναι μια έκφραση του πάθους και της ασυναγώνιστης τεχνογνωσίας μας. Το Nissan Z συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ως ένα μοναδικό σπορ αυτοκίνητο που συναρπάζει τους οδηγούς με τη δυναμική του οδήγηση και το ευέλικτο σύστημα μετάδοσης κίνησης», δήλωσε ο COO της Nissan Ashwani Gupta.

Το Nissan Z GT4 αναπτύχθηκε στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις της NISMO, έπειτα από  πολλαπλές δοκιμές πίστας, ως όχημα δοκιμών που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Fuji τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και σε πρόσθετες εκδηλώσεις της σειράς Super Taikyu στο Motegi και άλλου.

Advertisement

Λεπτομερείς προδιαγραφές για το όχημα θα ανακοινωθούν στην έκθεση SEMA 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο διάστημα  1 – 4 Νοεμβρίου. Οι παραδόσεις οχημάτων θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Z: Διάκριση στα Διεθνή Βραβεία Καλού Σχεδιασμού της Αυστραλίας
Αγωνιστικό Nissan Z από τη Nismo
Nissan Z : Αυτοκίνητο ασφαλείας στους αγώνες του Super GT