Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Προσιτά ποιοτικά ελαστικά

ΝΕΑ

Volvo Cars: O Jim Rowan είναι ο νέος CEO

  • newsautoteam
volvo cars

Ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν) θα ενταχθεί στο δυναμικό της Volvo Cars στις 21 Μαρτίου 2022 αναλαμβάνοντας το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της εταιρείας.

Ο Jim Rowan είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Ember Technologies, έχοντας προηγουμένως διατελέσει Group CEO και μέλος του Δ.Σ. στην Dyson Group. Διαδέχεται τον Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον) ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Volvo Cars ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2010, ενώ διατηρεί την θέση του CEO και του Προέδρου από τον Οκτώβριο του 2012. Η χρονική συγκυρία συμπίπτει με την ανακοινωθείσα επέκταση του συμβολαίου του Håkan Samuelsson που λήγει το 2022.

Ο Jim διαθέτει πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στους τομείς της τεχνολογίας και των καταναλωτικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας αποφέρει ισχυρή ανάπτυξη και κερδοφορία μέσω στρατηγικών μετασχηματισμού και ενίσχυσης της επαφής των καταναλωτών με τη μάρκα. Έχει επίσης εκτεταμένη εμπειρία σε ζητήματα ψηφιοποίησης, καινοτομίας, μηχανικής και εφοδιαστικών αλυσίδων, στοιχεία που θα είναι πολύτιμα για το μέλλον της Volvo Cars προκειμένου να υλοποιήσει τις στρατηγικές φιλοδοξίες της.

Στην Ember δραστηριοποιήθηκε ως επενδυτής, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και από τον Φεβρουάριο του 2021 Διευθύνων Σύμβουλος. Στο Dyson Group διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος από το 2017 έως το 2020 και Οικονομικός Διευθυντής από το 2012 έως το 2017. Στη διάρκεια αυτής της πενταετίας επιτάχυνε την στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, λάνσαρε νέα καινοτόμα προϊόντα και αύξησε το μερίδιο αγοράς της σε όλο τον κόσμο. Πριν από τη Dyson ήταν Οικονομικός Διευθυντής στην BlackBerry. Σήμερα είναι ανώτερος σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία KKR και μέλος της Επιτροπής Μετόχων στην Henkel AG, γερμανική εταιρία τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών με παρουσία σε όλο τον κόσμο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Volvo Cars σε μία τόσο συναρπαστική εποχή για την εταιρεία και σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών τόσο για την αυτοκινητοβιομηχανία όσο και για τους καταναλωτές. Το εξαιρετικό ιστορικό της Volvo Cars στην καινοτομία, την ασφάλεια και την ποιότητα, μαζί με το παγκόσμιας κλάσης ταλέντο και τις συναρπαστικές δυνατότητες στα πεδία της βιωσιμότητας και της τεχνολογίας, βάζουν την εταιρεία στη θέση του οδηγού για τις μελλοντικές εξελίξεις», δήλωσε ο Jim Rowan.

«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Jim στο νέο του ρόλο για να συνεχίσει το σπουδαίο ταξίδι που κάνει η Volvo Cars. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στη Volvo Cars για την απίστευτη πρόοδο που κάναμε μαζί τα τελευταία 10 χρόνια, όχι μόνο καθιστώντας τη Volvo μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο αξιόπιστες premium εταιρείες αυτοκινήτων, αλλά και για τη συνεχή καινοτομία και την πρωτοπορία με αφοσίωση στον σκοπό μας. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για τα συναρπαστικά χρόνια που έρχονται», δήλωσε ο  Håkan Samuelsson.

Ο Håkan Samuelsson θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Jim Rowan, τον Μάρτιο. Τότε ο Håkan θα αφήσει επίσης τη θέση του στο συμβούλιο της Volvo Car AB και θα συνεχίσει ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Polestar Automotive Holding UK Limited («Polestar»), υποστηρίζοντάς τη ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία de-SPAC, εν όψει της εισαγωγής στο χρηματιστήριο Nasdaq με σύμβολο διαπραγμάτευσης «PSNY» αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Volvo και Northvolt για την κατασκευή μπαταριών
Volvo: Αναγνωρίζεται η δράση της κατά της κλιματικής αλλαγής
Volvo: Ετοιμάζει ένα νέο, μικρό SUV, το XC20;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ