Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα είναι έτοιμο το Tesla των 20.000 ευρώ;

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα είναι έτοιμο το Tesla των 20.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Πότε θα είναι έτοιμο το Tesla των 20.000 ευρώ;

ΝΕΑ

To μικρό και φθηνό Tesla έχει πλέον μπει στο πρόγραμμα. Και δεν θα αλλάξει μόνο την πορεία της εταιρίας αλλά και όλο τον ανταγωνισμό που τρέμει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετό καιρό συζητείται ότι η Tesla έχει στα σκαριά ένα μικρό και φθηνό μοντέλο. Το λεγόμενο και Model 2, για το οποίο ο στόχος του Musk είναι να έχει τιμή αρκετά κάτω από τα 25.000 δολάρια, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τα μεγάλα σχέδια επέκτασης της εταιρίας.

Οι νεότερες πληροφορίες που προέρχονται από υψηλή πηγή μέσα στην Tesla υποστηρίζουν ότι η εταιρία σκοπεύει να κατασκευάζει περί τα 4 εκατομμύρια μονάδες από αυτό το αυτοκίνητο μέχρι το 2030.

Η παραγωγή του θα γίνεται σε όλες τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρίας ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στο καινούργιο στο Μεξικό, αλλά και σε όλα όσα φτιαχτούν μέχρι τότε.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό και φθηνό Tesla, αν και κυκλοφορεί καιρό ως φήμη, φαίνεται ότι πλέον μπαίνει σε τροχιά εξέλιξης και παραγωγής, με προβλεπόμενο ορίζοντα λανσαρίσματος το 2024.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος ο Musk είχε δηλώσει ότι είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να υπάρξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και είχε υπολογίσει το κόστος παραγωγής του στο μισό ενός Model 3.

H Tesla βρίσκεται σε διαρκή τροχιά ανόδου των πωλήσεών της, θέλοντας για φέτος να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια μονάδες.

Advertisement

Μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 2030 θέλει να φθάσει τα 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε ετήσια παραγωγή, νούμερο που μοιάζει ασύλληπτο με τα σημερινά δεδομένα, και πάντως θα τη φέρει στην κορυφή ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές του κόσμου.

Για πολλούς το πλάνο αυτό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο, αλλά τα νέα μεγάλα εργοστάσια που προγραμματίζονται και τα νέα μοντέλα που θα έρθουν δείχνουν μία απίστευτη δυναμική που όμοιά της δεν έχει άλλη εταιρία στον κόσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla θα καταργήσει τα 12 Volt
Γιατί τα μεταχειρισμένα Tesla χάνουν τόσο πολύ σε αξία;
H Tesla πάει Τουρκία!