Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

Tα μεταχειρισμένα Tesla χάνουν πολύ σε αξία και υπάρχει λόγος!

  • newsautoteam

Ο Elon Musk έχει κάνει άνω-κάτω την παγκόσμια αγορά. Όμως οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla φέρνουν άσχημα μαντάτα.

Καθώς τα ηλεκτρικά αρχίζουν και συμπληρώνουν αρκετά χρόνια στην παραγωγή, υπάρχει πλέον και ξεκάθαρη εικόνα για το τι γίνεται στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Όπως έχουμε γράψει και εδώ, είναι εμφανές ότι τα ηλεκτρικά απαξιώνονται πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά μοντέλα και χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όμως τα Tesla δείχνουν να είναι οι “πρωταθλητές” στη χασούρα. Και για αυτό ευθύνεται όχι μόνο η φυσιολογική απαξίωση ενός μοντέλου, αλλά και η απόφαση του Musk να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις των τιμών στις αρχές της χρονιάς.

Σε πολλές περιπτώσεις ένα μεταχειρισμένο Tesla έχει χάσει 50% της αξίας του μέσα σε μόλις έναν χρόνο. Και όπως επισημαίνει έρευνα που έγινε από την βρετανική εταιρία αποτίμησης οχημάτων CAP HPI, αν κάποιος θέλει να πουλήσει το μεταχειρισμένο Tesla του θα πρέπει να το δώσει πλέον αρκετά πιο κάτω από την πραγματική του αξία.

Σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι αν ένα Tesla Model 3 Long Range αγοράστηκε στη Βρετανία προς 57.435 λίρες τον Ιανουάριο του 2023, η αξία του τον Ιανουάριο του 2024 θα είναι μόλις 31.300 λίρες. Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια περίπου 46%, σημαντικά μεγαλύτερη από ότι συνέβαινε με το ίδιο μοντέλο σε παλαιότερες χρονιές.

Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο την αγορά της Βρετανίας αλλά και άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Σε άλλες μάρκες η πτώση δεν είναι τόσο μεγάλη, ενώ για κάποιες εταιρίες που είχαν προβλήματα με τους χρόνους παράδοσης, όπως η Polestar, οι τιμές των μεταχειρισμένων ήταν πιο πάνω από τα καινούργια.

Το πρόβλημα με την μείωση των τιμών στα Tesla αφορά και όσους τα έχουν αγοράσει μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, καθώς ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να πληρώνει μεγαλύτερα ποσά από όσα είναι η πραγματική αξία του οχήματος.

Προς το παρόν, αν εξαιρέσουμε την Ford στην Αμερική, καμία άλλη εταιρία δεν ακολουθεί το παράδειγμα της Tesla. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον Musk, ο οποίος χρησιμοποιεί μεθόδους που είναι εκτός της λογικής της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα.

Για την ώρα η Tesla κερδίζει το στοίχημα και διατηρείται στην κορυφή των πωλήσεων. Μένει να δούμε αν όλο αυτό θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Και τα μηνύματα από την αγορά των μεταχειρισμένων δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla πάει Τουρκία!
Πάει για ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο η Tesla στην Ελλάδα
Τρακάρισμα με ηλεκτρικό: Αξίζει να το επισκευάσεις ή το πετάς;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ