Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το νέο μικρό Tesla των 25.000 ευρώ;

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμο το νέο μικρό Tesla των 25.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Έτοιμο το νέο μικρό Tesla των 25.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη εταιρία αναζητά εδώ και καιρό τον τρόπο να επεκτείνει την γκάμα της προς τα κάτω. Και μάλλον βρίσκεται κοντά στην παρουσίαση του μικρού και πιο προσιτού της μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αν και η Tesla περνάει από το ένα ρεκόρ στο άλλο σε πωλήσεις και έσοδα, είναι προφανές σε όλους ότι η γκάμα των μοντέλων της όχι μόνο έχει γεράσει, αλλά έχει και μία σημαντική έλλειψη.

Το μικρό Tesla, το αυτοκίνητο με το οποίο η εταιρία θα απευθυνθεί σε ένα πιο ευρύ κοινό είναι κάτι που συζητείται εδώ και καιρό. Και οι φήμες θέλουν την εταιρία να το ετοιμάζει, έχοντας ως στόχο τα 25.000 δολάρια ως βασική τιμή.

Την έντονη φημολογία ότι η Tesla βρίσκεται κοντά στην παρουσίαση του νέου μοντέλου της ενίσχυσαν πρόσφατα κάποιες εικόνες ενός καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου που έρχονται από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Αυτός που της ανέβασε υποστηρίζει ότι πρόκειται για το μικρό μοντέλο της Tesla αν και οι πιο παρατηρητικοί βλέπουν ένα όχημα με αρκετές ομοιότητες με το Mazda CX-30.

To μόνο σίγουρο είναι ότι στην ετήσια συνάντηση των επενδυτών της Tesla την 1η Μαρτίου, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την πλατφόρμα τρίτης γενιάς της εταιρίας.

Η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί στο νέο εισαγωγικό μοντέλο της εταιρίας, το οποίο πολλοί ονομάζουν Model 2, ή Model Q ή απλά Tesla Q.

Advertisement

Στις εικόνες βλέπουμε ένα αυτοκίνητο που έχει αρκετά χαρακτηριστικά της Tesla, όπως τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αν και υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες, όπως το “κόψιμο” για εξάτμιση στον πίσω προφυλακτήρα που δημιουργούν κάποιες απορίες.

Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι η φωτογράφιση ενός πρωτοτύπου της Tesla δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Αλλά το να δοκιμάζεις τα μηχανικά μέρη και μία πλατφόρμα κάτω από ένα αμάξωμα ενός άλλου κατασκευαστή δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

Εκτός από το αμάξωμα υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που κάνουν κάποιους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μοντέλο της Tesla, όπως για παράδειγμα οι κόκκινες δαγκάνες με το όνομα της εταιρίας.

Με μία πρώτη εκτίμηση, αν όντως πρόκειται για μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας, θα έχει μήκος κοντά στα 4,4 μέτρα και η γενικότερη προσέγγιση θα είναι ενός compact SUV.

Advertisement

Πάντως, πέρα από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, είναι δεδομένο ότι η εταιρία έχει προχωρήσει σημαντικά στην εξέλιξη του μικρού της μοντέλου. Κάτι που σίγουρα χρειάζεται καθώς η πίεση στην αγορά της Κίνας, ιδίως στα φθηνά μοντέλα, είναι πολύ ισχυρή για να την αγνοήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την εντυπωσιακή τετραδιεύθυνση του Tesla Cybertruck (+video)
Η Ferrari βγάζει το καπέλο στην… Tesla
Tesla: Ποια είναι τα νέα gadgets