Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla πάει Τουρκία!

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla πάει Τουρκία!

ΝΕΑ

H Tesla πάει Τουρκία!

ΝΕΑ

Η εταιρία του Elon Musk θα μπει δυναμικά και στην Τουρκία ελπίζοντας σε σημαντικές πωλήσεις στην μεγάλη αγορά της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla βρίσκεται σε μία τροχιά διαρκούς ανάπτυξης και επέκτασής της σε νέες αγορές, στοχεύοντας να κλείσει και το 2023 με ένα νέο ρεκόρ σε πωλήσεις.

Ο στόχος για φέτος είναι να ανέβει για πρώτη φορά στα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, και για τον λόγο αυτό δεν αυξάνει μόνο την παραγωγή της σε όλα τα εργοστάσιά της στον κόσμο αλλά ανοίγεται και σε νέες αγορές που μέχρι τώρα δεν είχε παρουσία.

Μία τέτοια μεγάλη αγορά είναι και αυτή της Τουρκίας από την οποία απουσίαζε μέχρι τώρα επίσημα η Tesla.

Advertisement
Advertisement

Όμως με ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Tesla στο Instagram, η εταιρία ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει να έχει επίσημη αντιπροσώπευση στην Τουρκία από τις 4 Απριλίου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται με την σχετική (αν και αναμενόμενη για την Tesla) καθυστέρηση, καθώς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί παλαιότερα μιλούσε για τα τέλη του 2022.

Πλέον η εταιρία του Elon Musk θα διατίθεται επίσημα και στην γειτονική μας χώρα, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί οι πρώτοι superchargers.

Advertisement

Τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται αρχικά θα είναι κατά κύριο λόγο τα Model Y και Model 3 και μετά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Η Tesla αναμένεται να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρικών στην Τουρκία, αν και τα προβλήματα της οικονομίας (ιδίως μετά τον καταστροφικό σεισμό) έχουν ανατρέψει πολλά από τα σχέδια των ξένων επενδυτών.

Advertisement

Ενώ και η έναρξη της παραγωγής του εγχώριου ηλεκτρικού μοντέλου, του Togg, αναμένεται να δημιουργήσει έντονο ανταγωνισμό προς την Tesla, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει υποσχεθεί ότι θα εφοδιάσει τις τουρκικές κρατικές υπηρεσίες με το δικό τους αυτοκίνητο.

Πάντως η Tesla δεν φαίνεται να ανησυχεί για την πορεία της και στην Τουρκία, καθώς όπως έχει αποδείξει και σε άλλες άκρως ανταγωνιστικές αγορές, τα αυτοκίνητά της είναι πολύ ψηλά στην εκτίμηση των καταναλωτών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Tesla Model 3 Long Range
Δοκιμή: Tesla Model Y Performance
Tesla Model 3 vs BMW Σειράς 3: Ποιο συμφέρει σε βάθος χρόνου; (+video)