Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο KIA Sportage;

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο KIA Sportage;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο KIA Sportage;

ΝΕΑ

Το κορεατικό μοντέλο με την εντυπωσιακή σχεδίαση θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικό. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 25.000 ευρώ περίπου…

Advertisement
Advertisement

Η πέμπτη γενιά του KIA Sportage είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, ενώ μάθαμε περισσότερα για την ευρωπαϊκή του εκδοχή την 1η Σεπτεμβρίου. Είναι ξεκάθαρο και από μία μόνο ματιά, πως οι Κορεάτες έχουν στόχο να εισβάλλουν ακόμα πιο δυναμικά στην Γηραιά Ήπειρο. Σχεδιαστικά πρόκειται για κάτι εντελώς νέο που χαρακτηρίζεται από την επιβλητική όψη, τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED αλλά και για το προχωρημένο τεχνολογικά εσωτερικό.

Σύγχρονο και με όσα θέλει πλέον ο πελάτης, το νέο Sportage ετοιμάζεται για να παίξει δυνατή… μπάλα στην παγκόσμια αγορά. Τι γίνεται όμως με την Ελλάδα; Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μία άνοδο και ζήτηση για τα μοντέλα της KIA.

Ο κόσμος έχει καταλάβει πως πλέον η μάρκα δεν είναι και τόσο λαϊκή, καθώς έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η δημοσκόπηση που κάναμε με το εσωτερικό του νέου Sportage όπου η πλειοψηφία του κόσμου είχε την εντύπωση πως προερχόταν από… Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Πατάει Ελλάδα τον Δεκέμβριο…

Η νέα γενιά ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα και οι υποψήφιοι πελάτες περιμένουν πώς και πώς. Άλλωστε πρόκειται για ένα μοντέλο που στη χώρα μας έχει «χτίσει» πολύ καλό όνομα.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, το κορεατικό SUV αναμένεται να πατήσει σε ελληνικό έδαφος πριν μας αποχαιρετήσει το 2021. Από τις αρχές του νέου έτους (τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου) θα ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες. Ο επίσημος τιμοκατάλογος ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αλλά υπολογίζεται πως θα ξεκινούν από τα 25.000 ευρώ και στις κορυφαίες εκδόσεις θα φτάνει και τα 40.000 ευρώ.

Advertisement

Από 1.6 λίτρα και έως 265 ίππους

Από πλευράς μηχανικών συνόλων συναντούμε τις αντίστοιχες εκδόσεις από το «αδερφάκι» του με την ονομασία Hyundai Tucson. Αρχικά θα εμφανιστεί η έκδοση βενζίνης με χωρητικότητα 1.6 λίτρα και η οποία θα είναι διαθέσιμη με 150 και 180 ίππους. Επίσης θα είναι άμεσα διαθέσιμες και οι εκδόσεις diesel με 115 και 136 ίππους. Αργότερα θα κάνουν την εμφάνισή τους δύο ακόμα εκδόσεις. Μια υβριδική με απόδοση 230 ίππους και άλλη μία Plug in Hybrid με 265 ίππους. Η δεύτερη θα συνδυάζει τη βενζίνη με το ρεύμα ενώ θα έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά για σχεδόν 50 χιλιόμετρα.

Από πλευράς κιβωτίων υπάρχει η χειροκίνητη με 6 σχέσεις και η αυτόματη με 7 σχέσεις διπλού συμπλέκτη. Όσον αφορά τη μετάδοση αυτή θα μεταδίδεται τόσο σε δύο (εμπρός) όσο και σε τέσσερις τροχούς ανάλογα με την έκδοση.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Ford Ranger
Δείτε ποια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες διάλεξε η Ελληνική Αστυνομία