ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Kia Sportage Hybrid

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Kia Sportage Hybrid

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Kia Sportage Hybrid

ΝΕΑ

Η υβριδική έκδοση της νέας γενιά του νοτιοκορεατικού μεσαίου SUV ενσωματώνει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το αδελφικό Hyundai Tucson.

Advertisement
Advertisement

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση των συμβατικών εκδόσεων της νέας, πέμπτης γενιάς του Sportage, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα και την πλήρως υβριδική έκδοση. Αυτή βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και ξεχωρίζει για τη συνολική της αυτονομία που, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, φτάνει τα 805 χλμ.

Μολονότι πρόκειται για το αμερικανικών προδιαγραφών μοντέλο (στις φωτογραφίες του άρθρου απεικονίζεται το ευρωπαϊκό), το κινητήριο σύνολο – το οποίο έχουμε γνωρίσει στο νέο, αδελφικό Hyundai Tucson –  θα είναι ίδιο και στην ευρωπαϊκή εκδοχή.

Ειδικότερα, υπάρχει ένας 1.600αρης turbo βενζινοκινητήρας (T-GDi) των 180 PS, πλαισιωμένος από ηλεκτροκινητήρα 60 PS και μια μικρή μπαταρία 1,49 kWh. Συνδυαστικά παράγονται 230 PS, με τη μεικτή κατανάλωση καυσίμου να ανέρχεται σε 6,0 λτ./100 χλμ. –όπως ανακοινώνει η Kia.

Advertisement
Advertisement

Ως στάνταρ ενσωματώνεται αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με τους πελάτες να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε κίνηση στους μπροστινούς ή και στους τέσσερις τροχούς (ανάλογα την έκδοση).

Όπως προσθέτει η εταιρεία, η αύξηση των διαστάσεων συμπαρέσυρε και την ευρυχωρία του Sportage, με τους πίσω επιβάτες να έχουν 105 εκ. χώρου για τα πόδια τους, μια τιμή που είναι κορυφαία στην κατηγορία.

Advertisement

Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει ίδια με αυτή των συμβατικών εκδόσεων. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής 12,3” η οποία ενώνεται έναν ίδιας διαγωνίου ψηφιακό πίνακα οργάνων. Παράλληλα, προσφέρεται δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου, αλλά και ηχοσύστημα Harman-Kardon.

Advertisement

Πλήρης είναι και η γκάμα συστημάτων ασφαλείας, παρουσία αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας και high-beam assist. Προαιρετικά, επίσης, διατίθεται blind-sport monitoring, smart cruise control βασισμένο στην πλοήγηση και κάμερα 360 μοιρών με 3D απεικόνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia Sportage: Εσωτερικό με τεχνολογία και πολυτελή σχεδίαση
Αποκάλυψη για το Kia Concept EV9 με boxy στυλ και αυτονομία 485 χλμ.
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 48V 180 PS AWD

Advertisement