Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla

ΝΕΑ

To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla

ΝΕΑ

Με ένα χρόνο – ρεκόρ για τη συνολική φόρτιση προκειμένου να πραγματοποιηθεί το coast to coast στις ΗΠΑ, η Kia με το EV6, πέρασε μπροστά από την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η διαδρομή από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, είναι μια απόσταση 4.635 χιλιομέτρων, για την οποία η συνολική φόρτιση του EV6 αφήνει «ξερή» την Tesla.

Περισσότερες από 5,5 ώρες φόρτισης είναι η διαφορά που σημειώθηκε υπέρ του Kia EV6 σε ένα ταξίδι 7 ημερών από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Τη διαδρομή αυτή την είχε κάνει πρώτα (το 2015) ένα Tesla Model S P85D, το οποίο κάλυψε τη διαδρομή σε 58 ώρες και 55 λεπτά, από τις οποίες οι 12 ώρες και τα 48 λεπτά αντιστοιχούσαν στη διάρκεια των φορτίσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Kia είχε ανακοινώσει στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες ότι το EV6, ξεπερνά την Tesla όσον αφορά τον χρόνο ταχυφόρτισης στο αντίστοιχο ταξίδι, κάτι που φυσικά έγινε σημειώνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness. Το Kia EV6 κάλυψε τα 4.635 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, με το χρόνο γρήγορης φόρτισής του να είναι  7 ώρες 10 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο.

Ο μέσος όρος διάρκειας της κάθε φόρτισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά της ώρας το οποίο είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Μπορούμε να υπολογίσουμε ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε για φόρτιση τουλάχιστον 22 φορές, που θα ήταν, κατά μέσο όρο, μία φορά κάθε 211 χιλιόμετρα περίπου.

Advertisement

Για την κορεάτικη εταιρεία, αυτό το ρεκόρ Guinness είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη για τις δυνατότητες της πλατφόρμας E-GMP του Ομίλου Hyundai. Επίσης σημαντικό είναι και το ότι αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας την υποδομή φόρτισης του «κοινού» δικτύου και όχι ένα ιδιόκτητο όπως αυτό των Superchargers της Tesla στις ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mullen Five: Ο εκρηκτικός αντίπαλος του Tesla Model Y
Καταφτάνει το ολοκαίνουριο Kia Niro
Η ταχύτατη φόρτιση του νέου KIA EV6 (video)