Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ελλάδα: KIA όπως… Mercedes;

  • Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Ρωτάμε τον κόσμο και παίρνουμε την απάντηση για το εσωτερικό της νέας γενιάς του KIA Sportage που παραπέμπει στη γερμανική φίρμα!

Στην Ελλάδα το όνομα Mercedes είναι κάτι ξεχωριστό. Μία μάρκα ξεκάθαρα premium που την έχουμε συνδυάσει με την πολυτέλεια. Η απόκτησή της θεωρείται σημαντική και το να οδηγείς μία Mercedes αυτομάτως σε κατατάσσει στην υψηλή κοινωνική τάξη. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια γιατί όπως έχει αποδειχτεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ακόμα και πελάτες γνωστών premium εταιρειών έχουν αλλάξει… μάρκα, κάτι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ούτε καν θα το συζητούσαν.

Η KIA είναι μία μάρκα που συνεχώς κερδίζει έδαφος. Τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και από πλευράς πελατών. Η εταιρεία που μέχρι πρότινος διέθετε οχήματα για την καθημερινότητα, έχει αλλάξει ρότα και πλέον φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά σε διαφορετικά… χωράφια. Είναι κάτι που το παρατηρούμε με τις νέες γενιές μοντέλων και είναι κάτι που θα το δούμε πολύ έντονα να συμβαίνει στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης.

Πιάσαμε τον παλμό του κόσμου

Τρανταχτό παράδειγμα αυτό του νέου KIA Sportage. Η κορεατική φίρμα πριν από λίγες ημέρες έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες της νέας γενιάς του γνωστού SUV. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μοντέλο με ευρωπαϊκή σχεδιαστική φιλοσοφία το οποίο ξεχωρίζει. Εσωτερικά η υψηλή ποιότητα κατασκευής, ο εξοπλισμός αλλά οι μεγάλες οθόνες στην κεντρική κονσόλα και στον πίνακα οργάνων με την υψηλή ευκρίνεια, είναι αυτές που δίνουν άλλον αέρα στο μοντέλο. Σε γενικές γραμμές ακόμα και από τις φωτογραφίες καταλαβαίνει ο καθένας πως η εικόνα του νέου KIA Sportage έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Έχοντας τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου Sportage, θελήσαμε να πιάσουμε τον παλμό του κόσμου και να δούμε ποια είναι η άποψή του. Μέσω Instagram ανεβάσαμε ένα quiz που έδειχνε την κεντρική κονσόλα αλλά δεν διακρινόταν το λογότυπο της μάρκας. Ρωτήσαμε τον κόσμο να μας απαντήσει από ποιο μοντέλο θεωρεί ότι είναι το εσωτερικό που δείχναμε. Οι επιλογές ήταν τέσσερις και συγκεκριμένα, Alfa Romeo Stelvio, KIA Sportage, Mercedes GLC και VW Tiguan.

Τι ψήφισε ο κόσμος

Το story που αναρτήθηκε για 24 ώρες είχε απήχηση σε περισσοτέρους από 10.000 φίλους του αυτοκινήτου. Ψήφισαν περισσότεροι από 4.000 και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ή καλύτερα θα λέγαμε πως μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική εικόνα η πλειοψηφία θεώρησε πως το εσωτερικό προερχόταν από μοντέλο της Mercedes. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική καθώς η απάντηση ήταν, “KIA Sportage”.

Κλείνει η ψαλίδα

Το συμπέρασμα μας παρέπεμψε στην αρχική μας σκέψη, πως πλέον η ψαλίδα premium και πιο «λαϊκών» κατασκευαστών έχει μικρύνει σημαντικά.

Το σίγουρο είναι πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε σημαντικές αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου κάτι που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Rimac Nevera πάει… off-roading (video)
Αποκάλυψη! Συνεργασία έκπληξη Θεοχαράκη – Πετρόπουλου
Ευρώπη: Βουτιά στις πωλήσεις αυτοκινήτων – Κορυφή για Stellantis

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto